Min bogreol #1

Bøger er magiske – og så dufter de helt specielt. Jeg kan stadig huske de frikvarter, hvor jeg sneg mig ind på skolebiblioteket for at kigge – og dufte – til bøger. Især B.S. Ingemanns store historiske romaner var dragende – de duftede helt specielt og var med flotte sort/hvide stregtegninger. Og så var de faktisk meget spændende. Jeg tror disse bøger gav mig interessen for historiske romaner. I hvert fald fik det mig til at læse Johannes V. Jensens “Den Lange Rejse”. Noget jeg kan huske overraskede min dansklærer 😉

Jeg kan egentlig ikke huske ret mange bøger fra mit barndomshjem, men en af mine kammerater havde kasser fulde af bøger på deres loft. Her fandt vi bl.a. gamle “De 5” bøger og “Tarzan” – vildt spændende bøger, som jeg slugte råt og det gav blod på tanden til at få læst bøgerne bag tegneserierne “Illustrerede Klassikere”. Da min faster Thora døde fik vi mange nye bøger i mit barndomshjem. Spændende opslagsværker om alt mellem himmel og jord. Jeg har stadig et par stykker, men mere herom senere.

Som mange andre i 70’erne var jeg medlem af Bogklubben Union og her fik jeg snart opbygget en større samling af mere eller mindre læseværdige bøger. Det er ikke mange af dem jeg har endnu. De var let læste og let glemte, men jeg slugte dem alle med stor fornøjelse. Hvis jeg siger Nevil Shute og Jørn Riel kan du sikkert huske bøgerne – især Jørn Riel var meget sjov at læse, men efter tredje læsning gik magien lidt af dem.

Bøger har det med at kunne bringe læseren ind i et helt andet univers eller i en sindsstemning, som næsten kun musik kan gøre det. Nogle bøger bevarer magien i mange år og derfor har jeg stadig bøger i min reol. Her er 1. epistel om min bogreol 😉

P1000636

Mine bøger er ordnet alfabetisk efter forfatter – næsten. Så vi starter med A. Joe Abercrombie har bl.a. skrevet en trilogi om barbaren Logen Nifingre i den fiktive verden Adua. Ganske spændende hvis du ellers kan lide fantasy-genren med magi, trolde og vældige kampe mellem det gode og det onde. Har læst både andet og tredje bind – ganske god underholdning. Isabel Allende har også skrevet en trilogi – i “Indiana Jones” stil. Dette er 2. bind og den var da ganske god, men jeg har ikke fået læst første og sidste bind. Isaac Asimov er efter min opfattelse en af de allerbedste science fiction forfattere. Har du set filmen “I, Robot” med Will Smith fra 2004 skal du vide, at den er lavet på baggrund af bogen af samme navn skrevet af Isaac Asimov i 1950. “Stiftelsen” eller “Foundation” som serien hedder på originalsproget er noget af det bedste fra hans hånd. Den venter på at blive læst en fjerde gang når lysten kommer over mig. “Kaptajn Corellis Mandolin” er en sjov og hyggelig roman, som du muligvis har set på film. Det er en roman med historiske baner og egentlig en krigsroman med en noget sjov kærlighedshistorie. Læs den og bliv fornøjet. Dan Brown kender du nok mest for “Da Vinci Mysteriet” og “Morderisk Bedrag” er en af de efterhånden flere bøger om koder og konspiratoriske kræfter, der udfordrer Robert Langdons krummelurede hjerne – garneret med smukke kvinder i bærende biroller. Steen Steensen Blicher har også fundet plads i min reol. “E Bindstouw” er sjov at læse med sære gamle ordstillinger og lidt dialekt ind imellem. “Ravne ..:” er nemmere at gå til og er med sine små noveller også en skæg bog. Alle tiders mester indenfor spionthrillere – John Le Carré – har også fået en blivende plads i reolen med nogle meget spændende bøger. Du har måske set den serie der var i TV for nogen tid siden “Natportieren” – frit efter John Le Carrés roman. Ganske ferm krimi.

Har du lyst til at læse bøgerne, så kig ind på dit lokale bibliotek – eller lån dem måske af mig. God læselyst – og bring magien tilbage i dit liv.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s