Min bogreol #2

John Le Carre flyder over i næste rum i reolen, Han er en mesterlig fortæller og forstår at skrue en spionthriller godt sammen. Filmen over “Skrædderen fra Panama” har lige været vist i fjernsynet med en forrygende Pierce Brosnan og en fantastisk Geoffrey Rush i hovedrollerne. Kan du li’ engelsk humor og ironi er det virkelig en se-værdig film, hvis du ikke vil give dig i kast med bogen.
En gammel jægersoldat kom med bogen “Et liv på kanten” på manges læber, og B.S. Christiansen blev pludselig et kendt ansigt på TV og i sportsverdenen som coach for bl.a. Bjarne Riis’ cykelhold. Mange vil synes han er for meget “macho”, men jeg synes nu han rammer flere sandheder om livet og giver gode bud på, hvordan du kan leve det.
Leif Davidsen har skrevet mange gode bøger – ikke kun krimier – men også rejsebøger, som fx. “Dostojevskis sidste rejse”. Han fortæller meget levende om det Rusland, som han gennem næsten en menneskealder har lært at kende gennem sit arbejde som udenrigskorrespondt, og som han bringer læseren ind i gennem bøgernes verden.
Carl Ewalds samlede Eventyr er en rigtig højtlæsningsbog – hvis eller nutidens børn kan stilles med det. Nu er det jo Ipaden med Youtube klip der bruges som “føde” for børns fantasi og eventyrlyst. Men jeg må prøve det af en vinterdag med Vitus og Luna.
Den spanske forfatter Ildefonso Falcones slog for alvor igennem i Danmark med “Havets Katedral” som jeg tillader mig at kalde en spansk udgave af “Jordens Søjler”. Han har fulgt forfatterskabet op med bl.a. “Sigøjneren fra Sevilla” som også udspiller sig over en menneskealder. Begge bøger er meget spændende og især “Sigøjnerinden fra Sevilla” giver et fantastisk historisk billede af Sydspanien under det arabiske styre. Maurerne regerede helt og delvist Spanien i over 700 år. De blev fordrevet fra deres sidste bastion – Kongedømmet Granada – i 1492. Den mauriske stil finder du fortsat den dag i dag overalt i sydspanien.
Frederick Forsyth har skrevet flere gode krimier men udspring i spionverdenen og den kolde krig. “Sjakalen”, “Odessa kartoteket” og “Dødens Drabanter” er også nogle af de spændende bøger han har skrevet. Rigtig gode sommerkrimier.
Og så var der ikke plads ved kogebøgerne til denne dejlige bog om simreretter i stegeso. Skønne retter som kan klare sig selv med et par timer eller fire i ovnen. De egner sig bedst til de mørke efterårs- og vinterdage, hvor en skøn varm og fyldig ret gør underværker.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s