Mens vi venter …

Så kom den første rigtige nattefrost med dagstemperaturer lige omkring frysepunktet. Godt vi har fået vinterdæk på, men det er ikke sikkert alle har været så heldige. De glatte veje overrasker mange og mandagstrafikken gik helt i stå forleden med flere store uheld på indfaldsvejene til København.

Ellers løber tiden af sted og inden vi får set os om er det jul. Vitus og Marie holdt en fælles fødselsdag med en sjov skattejagt – jeg havde det ihvertfald sjovt, da jeg skulle lave skattekortet. Det fungerede lige efter hensigten og jeg tror også at ungerne synes det var skægt.

20181006_155249

Kirkens medarbejdere har en udflugt hvert år og menighedsrådet bliver inviteret med. I år takkede jeg ja, og det var en dejlig oplevelse. Vi drog af sted i bus fra Værløse Kirke og tog de våde veje mod Kalundborg. Her fik vi en passioneret og meget informativ rundvisning i Vor Frue Kirke. Det er en helt speciel kirke opført med en grundplan som et græsk kors med 5 tårne. Den ser utrolig stor ud, men når man kommer ind i kirken bliver man forbavset over, hvor lille den egentlig er. Turen gik også til en af de danske vingårde – Dyrehøj Vingård på Røsnæs. Her laver de rigtig god vin og mange andre former for drikke på såvel drue- som frugtbasis. Der var rundvisning og smagsprøver efter en dejlig frokost. De laver en virkelig god hvidvin og ved da også godt hvad den skal koste. Rødvinen var også god, men jeg er klart til deres hvidvin. Kryddersnaps, likør, whiskey, rom og gin produceres også. Jeg købte en gin lavet på æble til Kirsten – venter endnu på at smage den.

20181026_110330

Gitte og Peter er flyttet fra Sluseholmen og ind på Grønttorvet i deres nye andelslejlighed. Og denne gang lagde de hus til vores “kom-sammen”. Det var som sædvanligt rigtig hyggeligt og vi havde denne gang behageligt selskab af Gittes veninde fra Wisconsin. Det er en dejlig lejlighed øverst oppe med næsten privat udgang til et orangeri og taghave i 4. sals højde. En skøn bolig, som jeg er sikker på de bliver rigtig glade for. Næste gang vi skal mødes bliver 1. februar 2019 i T39.

Som tak for mange års lån af mit gamle karlekammerskab tog Kristina og Søren os med i biografen. Vi så den fantastiske film “Bohemian Rhapsody” efterfulgt af en tur på Bones. Dejlig film med en masse god musik – og Bones gør det nu også godt – tak for det 😉 Vi er også tilmeldt Biografklub Danmark og ser film sammen med Gitte og Søren. Vi har set “Lykke-Per”, “The Wife” og har lige været i Værløse Bio og set “Den tid på året”. En rigtig sjov og god film om en families genvordigheder iblandet julemiddagen og de tilhørende juletraditioner.

Vores bølgende hæk ud mod Kollekollevej er væk. Gravet op og kørt til haveaffald sammen med flere andres hække langs nordsiden af Kollekollevej. For nu skal vi have sat en støjskærm op – i 2,40 meters højde. Kommunen er endelig gået med til at bevilge en støjskærm, som skal reducere vejstøjen i haverne langs Kollekollevej. Jeg er sikker på det bliver godt og glæder mig allerede til sommer, hvor vi så måske kan bruge den overdækkede terrasse mere end vi har gjort de senere år. Men det er en langsommelig proces. Det er nu 4 uger siden vi fik fjernet hækken, men de er ikke begyndt på anlægsarbejdet endnu. De har lovet støjskærmen står færdig inden nytåret skydes ind – men lad os nu se.

En 70 års fødselsdag skal fejres med maner og det blev gjort med et cocktail party af Kirstens veninde Yvonne, som havde inviteret i anledning af den runde dag. En skøn aften med en dygtig bartender på toppen af Charlottehaven. Garneret med fingernemme hapser gik gæsterne om bord i skønne cocktails og en god passiar med sidemanden eller -damen. Godt gået af både fødselar og hjælpere.

Men nu nærmer julen sig med hastige skridt. De traditionelle gøremål med pakkekalendere og lyskæder og gran er i fuld sving. I weekenden skal der stå en adventskrans klar sammen med småkagedejen, så vi kan få bagt julen ind med ungerne og tændt det første adventslys. Der skal trækkes lod om julegavegiver og -modtager, så de voksne kun behøver købe én gave. Det er dejligt befriende og da vi ikke har små unger løbende om juletræet i år bliver gaveræset hurtigt overstået – nogle vil måske sige kedeligt, men nu er det jo ikke gaverne det kommer an på.

Glædelig jul ..

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s