Restemad, madspildsmad eller gourmetmad ..

Kært barn kan have mange navne og vi plejer nu at kalde det for restemad. Det kan være lavet af rester fra dagen før eller bare af noget vi har haft liggende et par dage i køleskabet. Når du så om morgenen kigger i køleskabet og tænker på hvad vi skal have til middag, så falder dit blik måske på resterne og på de ting vi ellers har stående på køl. En ide tager form og så bliver det til restemad. Sådan gik det også i dag, hvor Kirsten spurgte: har vi ikke noget i fryseren til aftensmad?

For nogen tid siden købte Kirsten noget færdig skåret skinke som vi ikke fik brugt, så det kom i fryseren. Det blev så starten på en god gang restemad og her er opskriften:

200 gr skåret skinke (fra fryseren – det var et madspildskøb)
1 løg skåret i terninger (fra lageret)
en rest smør til svitsning af løget (dato overskredet en uges tid)
150 gr gammel cheddar revet fint (alt for gammel men god nok)
200 gr frisk lasagneplader skåret ud i strimler (dato overskredet en uges tid)
2 dl fløde (dato overskredet en uges tid)
masser af peber
salt efter smag

Sæt vand over til kogning af den friske pasta mens du skærer løg og svitser det. Put den skårne skinke i når løgene er klare. Lad skinken svitse lidt med. Tilsæt fløden og riv imens den gamle ost. Når fløden er på kogepunktet tilsætter du den fint revne ost og skruer ned for varmen mens du venter på at pastaen er færdig kogt. Lad pastaen dryppe godt af inden du svinger den rundt i gryden med skinke-ostesovs. Tilsæt masser af friskkværnet peber og smag til med salt. Lad det hele koge lidt ind. Pastaen får det hele til at tykne. Server med en frisk salat.

Nogle ville måske kalde det for Pasta Carbonara – men denne ret er uden bacon og æg. Og andre vil sige: Adrdr .. gammel mad. Men det var faktisk en utroligt velsmagende ret og så er der rester til dagen efter – mums.

Kom bare i gang med at tømme køleskabet for rester og sæt fantasien i sving – du kommer til at lave gourmetmad inden du ved af det. Velbekomme ..

Restemad - uhmm hvor lækkert
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s