Tropenætter

Sommeren 2018 vil nok gå over i historien som en af varmeste gennem rigtig mange år. Vi har på nuværende tidspunkt haft næsten 4 gange så mange sommerdage som sidste år. Det er helt fantastisk – og lidt skidt. Afgrøder og haver mangler vand og der er vendt op og ned på mange ting i naturen. Men det er nu dejligt med en tør og solrig sommer.
Ellers er de seneste mange uger fløjet af sted og det er næsten ikke til at tro, at haven var dækket af sne i store dele af marts måned. Selv på Skagen var der sne, mens vi var i “sommerhus” med Gitte & Søren. En dejlig uge med afslapning, godt Skagen Øl og godt selskab.

PhotoGrid_1531819093864
Det var dog de sidste dage med vinter og i løbet af april kom både de små lam og foråret til os. Kristina og Søren holdt ikke sølvbryllup, men vi var da alligevel samlet på N108 for at fejre dem den 1. april. Det var også i de dage at Rasmus og undertegnede tappede birkesaft og lavede birkesirup. Det er helt utroligt hvor meget saft der kan tappes af sådan et træ. Det blev til 10 l i døgnet og efter et par dunke proppede jeg hullet til igen og lod træet beholde saften. Det blev til to små flasker birkesirup som gav sødme til skålen med morgenskyr.

PhotoGrid_1531819163065
Et gensyn med Gitte & Peter ovre hos Lone og Alan blev det også til først i maj måned. De har købt andelslejlighed på Grønttorvet og det glæder de sig til. Det årlige “fætter-kusine-træf” var i år i hænderne på Gitte & Søren. En dejlig weekend med sejlads på Bagsværd Sø og besøg på Sofienholm, hvor vi kiggede på Johannes Larsen og Cobra loftet. Vi skal arrangere næste år og datoen er fastlagt: 11-12. maj 2019.
Spisekammerkoret holdt afslutning på Østerbro med dejlig mad og sang. En hyggelig aften på tagterrassen i Korsørgade. Og så fik Vitus og Luna lært at spise friturestegte hyldeblomster med pandekagedej – og godt med florsukker. Det er en skøn forårsspise som man kun kan få ganske få dage hvert år når hylden er i blomst. Mums …

PhotoGrid_1531819273135
Maj måned gav også plads til sol og sommer for alvor – og det er bare blevet ved og ved. Det har været så godt vejr, at Skt. Hans bålet – som i år skulle være i Merete & Eriks have – ikke måtte tændes. Det blev dog en meget hyggelig aften selvom vi måtte undvære den levende ild.
Sommer var det også i Benalmadena, Spanien, som vi drog ned til for at besøge Lilian og Guenther. 12 dage med masser af sol og sommer og gode oplevelser. Det blev dog ikke til de mange udflugter da hverken Lilian og Guenther er så godt gående mere. Så vi holdt lidt igen og gik selv til stranden og på en enkelt tur til Malaga. Men vi fik da kigget på Ronda, Mijas og Fuengirola sammen, omend det blev til lidt korte besøg.

PhotoGrid_1531819464925
I weekenden var vi lige et smut i Nyborg med Else på besøg hos Grethe og Jens. En dejlig dag. Nu venter et par ugers arbejde – med besøg af Lilian – inden turen går til Læsø … dejligt med ferie.

Advertisement

One thought on “Tropenætter

  1. Hej Peder. Hvor dejligt at læse dit nye indlæg på bloggen! Du skriver altså så godt, og så er det jo helt rart at kunne følge med i jeres liv på den måde. Knus Else

    tir. 17. jul. 2018 22.09 skrev Peder Sundgaard :

    > Peder Sundgaard posted: “Sommeren 2018 vil nok gå over i historien som en > af varmeste gennem rigtig mange år. Vi har på nuværende tidspunkt haft > næsten 4 gange så mange sommerdage som sidste år. Det er helt fantastisk – > og lidt skidt. Afgrøder og haver mangler vand og der er vend” >

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s