Fastelavn er mit navn …

Boller vil jeg have … og du kender sikkert fortsættelsen. Selv om supermarkedernes fastelavnsboller lavet af wienerbrød med creme eller syltetøj i midten er ganske gode, så besluttede jeg mig for at lave fastelavnsboller som jeg husker dem fra min barndom. De blev rigtig gode og jeg kan anbefale dig, at prøve kræfter med opskriften. Jeg puttede en bagefast creme ind i bollerne, men du kan udskifte cremen med en hjemmelavet remonce (rigeligt smør, sukker og evt. marcipan, kanel, hakkede mandler …). Jeg synes personligt at fastelavnsboller skal være med creme, men prøv selv.

Opskrift på 16 lækre fastelavnsboller

IMG_0174Kagecreme:
1 vaniljestang
100 gr. sukker
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
3 æg

Dej:
50 gr. gær
3 dl. lunkent vand
50 gr. sukker
150 gr. blødt smør
600 gr. hvedemel

Glasur:
200 gr. flormelis
3 spsk. kakao
Kogende vand

 

Kagecreme:
Lav cremen i forvejen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Skil kornene ad med lidt af sukkeret.
Kom mælken i en tykbundet gryde og pisk sukker, vanilje og maizena i. Når maizenaen er opløst kommer du æg og fløde i og pisker det hele sammen. Kom den brugte vaniljestang i og varm hele molevitten op under omrøring. Kog nu cremen 1-2 minutter indtil blandingen stivner let. Pas på den ikke falder på bunden. Tag den af varmen og hæld den færdige creme i en skål som du dækker med film – lad filmen dække/røre cremen, så den ikke trækker skind – og lad cremen stå og køle af.
Dej:
Opløs gæren i det lunkne vand. Kom sukker og det bløde smør i. Rør melet i lidt af gangen – gem lidt mel til senere. Ælt nu dejen godt igennem. Den skal slippe siderne af skålen, men alligevel være ret blød og lidt fedtet. Lad den hæve lunt i ½ time. Efter hævning slår du dejen ned og drysser lidt mel på bordet. Form 16 boller og brug det sidste af melet, hvis dejen hænger for meget fast. Tag nu den kolde kagecreme og fjern vaniljestangen. Rør cremen sammen så den er nem at arbejde med. Tryk hver dejbolle helt flad – en ad gangen. Læg en god spiseskefuld creme på hver “pandekage” og saml dejen grundigt. Læg den færdige bolle med sammenføjningerne nedad på en bageplade. Sådan gør ved alle boller. Det tager lidt tid men er det hele værd. Efterhæves ½ time og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter indtil de er gyldne. Bollerne skal ikke pensles inden bagning.
Glasur:
Når bollerne er kølet godt af, laver du en god kakaoglasur. Rør flormelis og kakao sammen og kom kogende vand i meget forsigtigt og meget lidt ad gangen. Glasuren må ikke blive for tynd, men skal lige kunne smøres ud på bollerne uden at glasuren løber af.
Spis dem mens de er friske … velbekomme
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s