“Min egen kære skat .. “

Sådan starter et brev fra landpostbud Axel Thomassen til sin udkårne Marie Sørensen. Han sad i Østbirk en lørdag eftermiddag den 16. april 1921 og skrev et rørende brev til Marie, som på daværende tidspunkt boede i Aarhus hos fru Jensen i Lundingsgade 10, 4 sal.

“Ja – lille ven – du venter nok efter at høre fra mig, men min tid har været så optaget at jeg næsten ikke har haft så meget tid tilovers at jeg kunne skrive til dig.”

WP_20160520_09_29_20_Pro (2)

I brevet skriver Axel om hvor meget han gerne ville have besøgt Marie, men han skulle ud og spille “helt ovre på den anden side af Rask Mølle ..” Han var nemlig spillemand ved siden af jobbet som landpostbud. Men ellers handler brevet om, at Axel gerne vil have “det ordnet hos præsten til lysning .. ” Han har allerede planlagt det med lysningen der tager 3 uger og så kunne der være bryllup i juni .. “Ja lille skat, sådan har jeg tænkt det ..” Og så bliver han ellers lidt rørstrømsk og taler om at Marie “rigtig skal elske mig” og de skal finde “kærlighedsblomsten, som skal blomstre på vor vej”. Han kommer dog lidt til besindelse og slutter af med at “det jeg har skrevet kan du jo ikke så godt besvare før du har talt med dine forældre og hørt deres mening”.

Postbefordringen var lidt anderledes i 1921 end her i 2016. Brevet er ankomststemplet i Aarhus søndag den 17. april og omdelt samme dag. I øvrigt blev Axel Thomassen gift med Marie og de fik en søn Jørgen, som er far til Søren, Gitte og Kirsten.

Vinteren kom med regn og rusk og gik direkte over i foråret. Vejret var heldigvis ret godt da vi var på ferie ved Femmøller Strand. Dejligt hus med en fantastisk udsigt når vejret var klart. Der blev spillet og hygget til den helt store guldmedalje. Kattegat Centret og Aarhus Kunstmuseum var to af målene og så var vi til loppemarked i Rønde – det var sjovt.

Da vi nu var i Jylland tog jeg om mandagen den 7. marts til Viborg for lige at hilse på min lillesøster, som var indlagt her. De seneste 3 års kamp med kræft var desværre ved vejs ende og Inge sov stille ind onsdag den 23. marts 2016. Det var en trist dag, men på en eller anden måde også forløsende.

Foråret er ellers gået med at få sat nyt køkken ind hos Marie. Da første væggene var repareret og der blev sat væv op og malet, så der ret godt ud. Gulvet blev slebet og i løbet af en uges tid stod der et funklende nyt køkken med alt i hårde hvidevarer. Det er blevet rigtig godt.

Lidt ferie sydpå er det også blevet til. Sammen med Lone & Alan drog vi til Malaga og indlogerede os i en lille lejlighed i Almunecar på 11 sal. Fantastisk udsigt og dejlig sol på terrassen om formiddagen. Det var en rigtig dejlig tur med fint vejr og gode ture rundt i Andalusien. Bestemt en gentagelse værd, for vi fik jo ikke set det hele.

Bente har lige været på “ferie” og det var rigtig hyggeligt. Så har Kirsten haft selskab til håndbold og badminton 😉

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s