Skriverier fra 2014

14. november 2014: Så er det ved at være lidt køligt
Varmen holder ved. De sidste roser er lige sprunget ud og havemøblerne blev vist sat alt for tidligt væk. Nattefrost har vi kun lige set noget til en enkelt nat. Var der nogen der sagde klimaændringer?

Det har været et dejligt efterår med en skøn uges ferie i Budapest i dejlige menneskers selskab. Det er en rigtig flot by som er næsten på linje med Prag og Berlin .. og sågar Paris. Rigtig hyggelig by.

Efteråret har budt på mange fødselsdage – som sædvanligt – og det er jo rigtig hyggeligt. Else er faldet godt til på Engstedet og Moster er kommet i jorden på familiegravstedet i Nyborg.

Og så har vi været sammen med Vitus et par dage i Arken ved Faaborg. Rasmus og Louise havde lejet sommerhuset, som nu er nyt i forhold til det vi var i en gang i 1989 – men udsigten er stadig fantastisk.

21. august 2014: En fantastisk sommer
En fantastisk sommer er snart ved vejs ende. Dagene bliver mærkbart kortere og vinden en kende koldere. På vores aftentur møder Cosmo og jeg ofte pindsvin som skal have det sidste med inden de får fyldt depoterne op og går i vinterhi.

Kirsten har haft sin sidste arbejdsdag i april og 40 års jubilæum i maj. Det gik stille for sig, da de 40 år jo ikke er blevet brugt i Superbest i Værløse, hvor Kirsten var til sidst. Posten gjorde nu ikke noget stads ud af det – og Superbest heller ikke for den sags skyld. Et diplom med posten og en check blev det vist til – men det var så det. Umiddelbart skulle man jo så tro, at Kirsten har fået en masse fritid, men som med så mange andre pensionister undrer hun sig over, hvordan hun fik tid til det hele, mens hun stadig var i arbejde 😉

Egentlig så skulle jeg jo have brugt foråret til at komme i træning til en cykeltur København-Oslo med kulmination 4. juli, men det blev Kirsten og Marie der tog imod Søren og en masse andre cykelfolk på havnen i Oslo fredag eftermiddag. Jeg brugte i stedet foråret til at blive “udredt” med det resultat, at man konstaterede at jeg har astma eller er det KOL ? – og så er jeg nok en del kilo for tung til en racercykel og den fysiske form kunne helt sikkert også være bedre. Men det kan jeg så arbejde med … 😉

I starten af juli måned mistede vi den gamle Moster, som ikke kunne mere. Et langt liv sluttede og hun nåede ikke at blive 90 år – men det ønskede hun heller ikke. Det skal dog ikke holde os fra at fejre hendes 90 års fødselsdag til oktober, men det havde nu været sjovere, hvis hun selv havde været med.

Lilian kom først i juli og fik del i den mest fantastiske sommer i mange år. Hun kom så at sige med solen og det gode vejr – og rejste med det igen i starten af august. De sædvanlige fødselsdage blev fejret i juli alt imens Mosters lejlighed blev ryddet og tingene fik en nyt hjem – eller kom til spejdernes loppemarked.

Ferien er slut for de fleste, men jeg har da en uge her om lidt. Den skal nydes i selskab med gode venner på en tur til Budapest. Det bliver skønt at komme væk og se noget andet end den daglige tummerum.

Der er ufred i verden og en gang imellem kan jeg føle mig hensat til fortællingen om Ringenes Herre, hvor alt ånder idyl i det lille herred mens der oprustes af Saruman i det fjerne. Men det rykker efterhånden tættere på. Ukraine, Israel, Syrien, Afghanistan og mange flere steder ulmer ufreden. I den seneste tid har krisen mellem Hamaz og Israel været dagligt nyhedsstof. Hvem skal man tro på: Dem der siger at de er Guds udvalgte folk og har ret til jorden eller dem der siger at de har levet på jorden i århundreder og dermed har ret til at være der. Hvem kastede den første sten … hvem er den største skurk? Der er nok ikke noget let svar på det og der er forståelige holdninger på begge sider.

18. marts 2014: Foråret er hastigt på vej ..
Nu er erantis og krokus ved at blive afløst af påskeliljer rundt omkring i haven. Plænen er slået for første gang … det skulle give lidt luft til græsrødderne.

Vi har allerede holdt ferie to gange. I januar tog vi 14 dage til Den Dominikanske Republik og sidst i februar tog vi så en uge i sommerhus i Blåvand. Dejligt med ferie – man kan blive helt afhængig af det 😉

Den Dominikanske Republik var en dejlig oplevelse og det var en rigtig god ferie. Vi boede på Viva Wyndham Dominicus Beach på sydkysten. Et dejligt “all-inclusive” resort med børnevenlige strande og dejlige pool områder. Vi blev indlogeret i tre hytter så tæt på standen som vi kunne komme – med dejlig havudsigt fra terrassen. Ikke noget vildt luksus, men alt var som det skulle være.

Det var begrænset, hvor meget vi så af landet og befolkningen. Vi blev frarådet at gå alene langs standen eller vejen til den lille fiskerby Bayahibe – så det med opdagelser på egen hånd var ligesom ikke lige sagen. Men et par gode guidede ture blev det dog til. Ellers slog vi vores folder på resortet og slappede af i liggestole på stranden.

Desværre var maden ikke noget som vores maver var så glade for. Vi blev alle ramt af maveonder et døgns tid og det var rigtig ærgerligt for stemningen og feriehumøret – og for Vitus som ikke kunne holde noget i sig til sidst. Efter et par ture på hospitalet kom han dog så meget til hægterne at vi kunne forsvare at tage ham med hjem i flyveren.

Blåvand ligner sig selv. Naturen er skøn – barsk og blæsende … og meget højt til himlen. Det var første gang i det nye hus og det er bestemt et dejligt hus. Vi mindedes de tre gange vi tidligere har været i Det Gule Hus og fandt skriverierne fra vore besøg i de gamle gæstebøger. Rigtig sjovt.

Egentlig skulle jeg her til aften have været til træning på landevejen på min nye racercykel. Jeg har jo sat mig for at cykle med Hjælperytterne til Oslo her til sommer. Det er vi så begyndt at træne til med spinning onsdag aften, let svømning fredag morgen og landevejscykling tirsdage og lørdage. Men helbredet vil ikke rigtig som jeg vil, så lige p.t. er jeg sat på pause indtil vi finder ud af hvad der er galt. Ærgerligt men desværre nødvendigt.

Ellers kommer de næste uger nok til at gå med at få flyttet Kirstens mor. Hun skal op og bo i Kollektivet Ryetbo, hvor der er købt en lejlighed til hende. Det er et meget stort skridt og fylder rigtig meget for tiden – mest for Else. Hun skal nu rydde op i et halvt liv og pludselig gå fra 110 m2 til en 2 værelses lejlighed. Men vi er sikker på hun får det rigtig godt.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s