Synspunkter fra 2014

14. november 2014: Et varmt efterår
Der har været valg til EU parlamentet og egentlig er det beskæmmende så lidt interesse vi danskere har for EU. Og at vi kan finde på at give en fra Dansk Folkeparti så vildt mange stemmer – det forstår jeg ikke. Hvor er tolerancen? Hvor er næstekærligheden og modet til at tage imod fremmede folk i vore stuer?

Eller må man vel sige at det har været tamt på den politiske front. Topfigurer fra regeringen og andre fra det politiske landskab “flygter” ud til direktørposter i det private erhvervsliv – eller til EU som kommissær 😉 Er der tale om frygt for et valgnederlag næste år eller er man bare blevet træt af den danske andegård.

Den nye bevægelseshal er blevet besluttet – men så har der ellers været radiotavshed. Der er øjensynligt ikke sket noget det seneste halve år. Desværre blev hallen en typisk 40 x 20 hal og med plads til en halv gymnastiksal. For de idrætsgrene som har behov for lokaler bliver behovet ikke dækket. Vinderne – hvis man kan tale om vindere og tabere – er elite springgymnastikken (Farum Gymnastikforening) og Værløse Basket samt til dels Taekwondo klubben under Søndersøskolen. De mere motionsrettede idrætsgrene og aftenskoleundervisningen har ikke fået mere plads. Skoleidrætten har heller ikke fået bedre vilkår. Der er virkelig ikke noget at undre sig over, når Lokal- og Anlægsfonden har vurderet at projektet ikke er støtteværdigt. Det er jo bare en gemen hal – hvor er det ærgerligt at hverken politikere eller embedsmænd kan se ud over hverdagen og bare være lidt kreative.

18. marts 2014: Vinter Ol, DONG og KRIM … og en “bevægelseshal” i Værløse..
Vinter Ol er overstået og det blev igen en stor sportsbegivenhed. Men når man ser de programmer der har været om etableringen af OL byen og alle de mange nye sportsfaciliteter, så tror man næsten ikke sine egne ører. Al den korruption og tromlen af lokalbefolkningen der har været er jo frygtelig. Og så er vinter OL placeret i det varmeste område i Rusland … fuldstændig uforståeligt. Men flotte billeder og gode sportsbegivenheder – det fik alle vi seere.

DONG er blevet solgt til en kapitalfond … og det kunne SF ikke holde til, så de måtte gå ud af regeringssamarbejdet. Et samarbejde de nok aldrig skulle have indledt. Rigtig mange gode SF profiler er gået tabt og rigtig mange vælgere har fået sprængt deres illusioner om SF i regeringssamarbejde. Der er blevet indgået alt for mange kompromisser til at SF’s vælgere kunne leve med det – og så forlader man partiet eller politik.

KRIM er blevet indlemmet i Rusland – og verden fordømmer hele processen. Hvem skal man tro på? Vestlige politikere som ikke aner noget om, hvad der sker på halvøen og som nu kun kan fordømme og indefryse nogle millioner kroner hos fuldstændig uskyldige russere? Eller befolkningen på Krim halvøen, som nu efter en folkeafstemning har foretrukket Rusland som hjemstavn? … Jeg ved ikke hvem man skal tro.

“Bevægelseshal, multihal, idrætshal, idrætsmekka … ” Kært barn har mange navne. Men nu er det ikke navnet der kendetegner et menneske eller en hal – det er indholdet. Og det er nu et stort emne for såvel politikere som for de foreninger som gerne vil ind i den nye hal. I februar 2013 drøftede man sagen på Folkeoplysningsudvalgets møde og her var anbefalingen:

På baggrund af undersøgelsen vurderer forvaltningen, at der er størst behov for bevægelseslokaler i Værløse. Set ud fra målgruppen vurderer forvaltningen, at en central beliggenhed vil være at foretrække af hensyn til børn og ældres tilgang til lokalerne via cykelstier og med offentlig transport.

Forvaltningen anbefaler en fleksibel løsning, hvor flere større og mindre lokaler kan sammenlægges til et eller flere større bevægelseslokaler. Her er det også vigtigt at indtænke klublokaler og faciliteter til opbevaring af rekvisitter. Hvis et af lokalerne bliver brugt til kampsport, skal måtterne hurtigt kunne flyttes til et redskabsrum, hvis lokalet/lokalerne efterfølgende skal bruges til aktiviteter, der kræver et bart gulv.

Forvaltningen vurderer også, at etablering af en fleksibel løsning med flere bevægelseslokaler vil skabe mere plads i hallerne. I dag afvikles en række aktiviteter, der kræver et større bevægelseslokale, i haller. Disse aktiviteter vil kunne flyttes til bevægelseslokaler og dermed frigøre kapacitet i hallerne.

Det er disse linjer som har dannet baggrund for hele arbejdet omkring en ny hal ved Søndersø – ordet bevægelseslokaler bruges her og det går igen senere i forløbet. Det er ikke tanken at der skal spilles basketball eller håndbold eller fodbold eller andre former for boldspil i den nye hal.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s