Skriverier fra 2013

29. december 2013: Jul og nytår …
Nu er året ved at rinde ud, og jeg håber alle nåede det de ville. Ellers må det jo vente til det nye år. Mange har tradition for at lave nytårsforsætter og det kan være nogle af de mange “hængepartier” kommer med på listen.

December kom som sædvanligt strygende i en vis fart og pludselig er det hele overstået. En hvid jul blev det jo ikke, men derimod en meget varm december måned med regn og fugtigt vejr. Så vejret har været på DSB’s side denne jul – og juletrafikken blev afviklet i god ro og orden … bortset fra en lille bombetrussel i Odense.

Juleaften blev holdt her i Tornekrogen med så godt som hele familien. Mette, Varmer og Eira var ikke med, men til gengæld var Helle med. Moster blev hjemme men fik bragt julemad med bud. Det var en rigtig hyggelig aften. Vitus var ikke til at slå ud, så han gik sent i seng. Flæskesteg fra Nørrevænget og to ænder samt en gås blev næsten spist op … og der var rigelig med sovs og brunede kartofler. Et dejligt stort bord med plads til alle var et hit og én dug fra Jysk var rigtig godt. Den sædvanlige Ris a la mande garneret med en blendet kirsebærsovs samt den normale fik også ben at gå på … inden vi efter gaveudpakningen fik en tår kaffe og hjemmelavet konfekt far Nørrrevænget.

Traditionen tro var der frokost 2. Juledag … i år på Frændevej. En rigtig hyggelig dag med rigtig mange retter … og Sørens hjemmelavede sild – dejligt. Søster Else havde inviteret til frokost 3. Juledag, men vi har ikke kunnet få det til at passe i år … så måske næste år.

På tirsdag er det nytårsaften og den holder vi her sammen med Vitus og Morgan. Morgan tager sin morfar og mormor med så det skal nok blive hyggeligt.

Cosmo har gået og skrantet lidt her i juledagene og været til dyrlæge. Nu har han fået en indsprøjtning og en pille … og er kommet på noget skånekost. Så må vi se her efter nytår om det har hjulpet, men lige p.t. er han ikke meget værd.

15. oktober 2013: Fødselsdagsfesternes måned er endnu ikke forbi …
Det er ved at være koldt nu. Man mærker tydeligt at efteråret er over os og blade i alle efterårets brunrøde nuancer suser om fødderne på os, når vi er ude og gå tur. Jeg har altid været glad for efteråret og det omskiftelige vejr. Duften af våd jord og blade i forfald. Friske vindpust der hvisker om kulde og sne. Alt er med til at fortælle om den sommer vi har haft og den vinter der skal komme.

Det er da også blevet til lidt ferie, som denne gang gik til Sydengland med et rejseselskab. En rigtig dejlig tur, hvor vi fik set en masse.

Ellers er september-oktober fyldt med dejlige fødselsdage og dertil hørende festivitas – og vi mangler endnu at holde et par stykker ;-). Vitus holdt 1 års fødselsdagsfest her i weekenden og Marie holder fest i den kommende weekend. Louise kommer som rosinen i pølseenden sidst i oktober. Kristina er blevet 50 år og Sofie er blevet 20 år – og Michael er blevet 18 år og har nu fået kørekort.

Et dejligt besøg af Grethe og Jens er det heldigvis også blevet til. Og jeg skal nok få købt nogle nye spisestuestole inden de kommer på besøg igen – for ellers ender vi nok alle på gulvet 😉 Håber at ryggen holdt til det …

Grethe blev 60 i år og det blev fejret med en dejlig fest i haven på Nymarksvej i Nyborg. Herligt selskab og med et godt band til at hæve stemningen … pragtfuldt. Else og Moster måtte blive hjemme da de ikke var så godt kørende…

Eremitageslottet er blevet restaureret og vi var med min Personaleforening på en dejlig rundvisning og fik en god frokost i Peter Lieps Hus – på en skøn dag sidst på sommeren…

Copenhagen Classic Grand Prix – racerløb på Bellahøj blev besøgt på cykel. Dejlig dag, men Fælledparken var nu mere intim…

Thomas er blevet 30 år og vi holdt en dejlig fest i haven med god grillmad…

Augusta var også på besøg i løbet af sommeren. Hun er det første barnebarn på “søster-siden” i Jylland, så hun bliver sikkert også rigtig forkælet. Jannie og Mads Peter er i hvert fald nogle rigtig glade forældre.

Og så er Vitus fast gæst i Tornekrogen så godt som hver søndag – så ved man da hvad weekenderne skal gå med 😉

1. april 2013: Påsken er overstået men forår er det ikke endnu …
Sneen ligger fortsat flere steder, hvor solen ikke kan komme ned og varme det hele igennem. Mange steder er skovbunden dækket af centimeter tykt snetæppe – hvor vi ellers skulle have bunden dækket af hvide anemoner. Det er endnu koldt og med nattefrost – og det er ikke til at komme i jorden endnu. Forårsblomsterne må vente til solen får mere fat.

Der har ellers været dejlige dage og i solen er der skønt på en plads i læ på terrassen. I går havde vi hele familien til påske mad og det var en rigtig hyggelig dag – både store og små hyggede sig og havde en god dag.

Vinterferien blev tilbragt i Tversted i et dejligt sommerhus. Rasmus, Louise og Vitus var med og Marie kom midt på ugen. Dejlig natur og et skønt hus. Cosmo følte sig også godt hjemme – især foran den glohede brændeovn.

7. februar 2013: Kyndelmisse er netop overstået …
Året er allerede rullet godt i gang og kyndelmisse er lige overstået – uden de store vejrmæssige udfordringer. Det er endnu ikke blevet til de store sne mængder, men det kan jo nå at komme.

Ellers kan man vel sige at vi kom ud af 2012 i god ro og orden. December kom strygende med fuld fart og inden jeg fik set mig om var det Juleaften i Tornekrogen sammen med Nørrevænget – men uden Rasmus & Louise og Vitus. Rigtig hyggeligt som sædvanlig – og med masser af god mad ;-). Vitus tog sine forældre på besøg hos os 1. Juledag og åbnede pakker inden hele familien incl. Nørrevænget og Frændevej m.fl. holdt sammenskuds-julefrokost i Tornekrogen 2. Juledag. Det var en rigtig god måde at gøre det på. Så var der lige et par arbejdsdage inden nytåret oprandt, som i år blev fejret hos Lone & Alan sammen med Rasmus & Louise og Vitus.

Januar starter som sædvanligt med to fødselsdage – Kirsten & Rasmus – og de blev også fejret i år. Familien på besøg i Tornekrogen til en god gang gryderet, som Kirsten havde bestilt – og Rasmus holdt selv sin … med koreansk buffet og efterfølgende kaffe på Provstevej.

Vitus Lee Sundgaard blev døbt i Tagensbo Kirke den 26. januar, hvorefter der var frokost i sognegården på 3. sal lige over kirken ;-). En rigtig festlig dag med mange gæster og mange skønne gaver til den unge mand. Det er altså dejligt at få smørrebrød – det sker for sjældent. Kagen var det helt store nummer – rigtig flot og meget dejlig.

Februar startede også med fest og farver. Niels var blevet 60 år den 29. januar og det skulle fejres med fest på Næstildvej lørdag den 2. februar – en rigtig dejlig fest som sluttede kl. 03:00 med hot-dogs … bedre bliver det ikke.

Sofie er rejst til Kenya som ulands-frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke. Hun skal de næste 4 måneder se om ikke hun kan gøre en forskel primært i Uganda, hvor de sidste 3 måneder skal tilbringes på en lille ø i Victoria søen. Det bliver en oplevelse for livet.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s