Skriverier fra 2012

15. oktober 2012: Efterårsferie
Og sandelig om ikke det er blevet efterårsferie med rusk og regn – og skønne efterårsdage. Nu falmer skoven trindt om land .. og viser alle de skønne efterårsfarver. Det dufter af jord – af råd – af forgængelighed og næsen løber i vand i den kolde luft. Hvor er det skønt.

Siden sidst har vi holdt Else’s fødselsdag her i haven hos os. Det var en dejlig dag med mad fra “Smageriet” – det kan anbefales. Det kom til tiden og alt var som det skulle være. Vejret var også godt så det blev holdt på terrassen med en ekstra solafskærmning.

Rasmus skulle en weekend-tur til DTC-løb på Jyllands-Ringen og sponserede to billetter til Søren og mig – så vi dampede af i Skodaen til en regnfuld gang racerløb en lørdag i august – men det var nu rigtig sjovt.

Dagen efter var der Walkaton i København og her skinnede solen. Det var en dejlig dag.

Ferie blev det også til til sidst i august. Vi havde fået et wild-card til en “cykel-ferie” i Provence. Egentlig skulle vi vist have trænet til det forinden, men det var ikke rigtig blevet til ret meget. Ferien var planlagt til en uges cykeltur og en uges bilferie – og det blev bare en rigtig super ferie – selvom cykel-etapperne ikke alle var lige spændende. Nu må vi se om vi ikke kan mødes og udveksle minder og foto. Herunder ser du et sammenklip af et par billeder af Pont du Gard.
Den 10. oktober blev næste skud på stammen født. Vitus kom til verden og Louise og Rasmus er pave-stolte 😉 … og han er en rigtig lille nuttet en. Samtidigt med det har vi så fået hund: Cosmo, en lille fransk bulldog som Louise og Rasmus har haft i pleje. Han er nu også sød.

Så nu er hjemmet i Tornekrogen blevet indrettet til hund og til barnebarn 😉

27. juli 2012: Dejlig dansk sommer
Så er det i dag London byder velkommen til OL. Det kommer de næste 3 ugers TV og nyheder nok til at handle om, så hvis vejret ikke arter sig til udendørs sysler er der altid noget godt OL at kigge på. Lige nu skinner solen fra en skyfri himmel og det er jeg sikker på rigtig mange er glade for. Marie er på sommerlejr med Luftballonen og jeg tror nok børnene er glade for det gode vejr i år. Kristina og børnene er på Langeland for at hjælpe til med festivalen, og her er man også rigtig glad for vejret – som man bare håber holder weekenden over. Det gør vi også, for vi skal fejre svigermor Else’s fødselsdag hos os på søndag – og så kunne det være rart med godt vejr.

Vi er næsten lige kommet hjem fra en uges ferie på Bornholm, som tog sig ud fra en af sine gode sider. Det var dejligt vejr. Blæsende men med sol og varme på terrassen og hvor der ellers var læ. Kun en enkelt dag med lidt regn – ellers bare rigtig godt.

Kirstens kusine Lilian var med. Hun har været på besøg i Europa de seneste 6 uger, mens det har været vinter i Namibia – dejlig måde at bruge vinteren på 😉 – og har været hos os de sidste godt 2 uger inden hjemrejsen. Ellers har Lilian besøgt hendes søn Lars og hans familie i Lisabon og Hermans søster ved Frankfurt. Heldigvis nåede vi også at se Lars og familien, da de var på vej til stor familiefest i Thyholm – rigtig dejlige mennesker.

Den 1. juni fyldte min søster Else 60 år og det blev fejret med maner i et dejligt sommerhus nord for Skive. Det var en rigtig hyggelig dag, hvor vi desværre kun havde Thomas og Louise med – Raqsmus skulle selv holde fest og Marie kunne ikke få byttet vagter. Else’s kolleger gav et nummer som du kan se her – det ligger på YouTube. Det var rigtig godt lavet.

En ny indkørsel er det også blevet til – det var tiltrængt og resultatet er blevet rigtig godt. Nu håber vi så bare, at vinteren ikke bliver alt for hård ved de nye fliser – men de skal jo kunne holde til det.

Thomas har holdt fødselsdag og den blev fejret med maner med burger med Pulled Pork og Coleslaw salat. Det var rigtig godt – og lige noget den unge mand kunne bruge.

8. maj 2012: Varmen har været på kort visit
Nu havde vi ellers lige fået sæsonens første grill måltid og håbet på mange varme dage – men sådan skulle det ikke gå. Det er da rart at varmen var der mens vi havde ferie – men lidt trist at det nu bliver koldt igen. Håber det bliver for en kort bemærkning.

Ellers er der rigtig forår i det hele. Haven blomstrer og græsset gror. Mejsekassen er fyldt med unger og anden ligger på rede ude i blomsterbedet foran stuevinduet. Den ligger på reden om natten men er ellers væk hele dagen. Vi må håbe der kommer unger ud af det.

Det kommer der også andre steder – altså unger. Vi skal være bedsteforældre til oktober. Det glæder vi os til. Rasmus og Louise skal være forældre og de er p.t. på Filippinerne for at besøge Louises far og hans familie derude.

Ellers har vi lige været på en lille uges ferie med Gitte & Søren. En dejlig uge i Holland med Amsterdam som centrum. En herlig by med masser af kanaler, gamle huse, sjov arkitektur og flotte museer.

Vi lavede en overnatning i Utrecht så vi kunne nå at se Keukenhof inden vi drog til Amsterdam. Virkelig et besøg værd – fantastisk flot blomsterpark.

Man kan sagtens gå rundt i Amsterdam. Det er den bedste måde at opleve byen på. Vi blev måske nok lidt trætte i fødderne et par gange, men så var det godt at vi boede meget centralt – tæt ved alle seværdigheder og tæt på mange gode restauranter. Vi fik set en masse – og kom på de flotte museer. Det nye Skibsfartsmuseum kan anbefales – gerne efter du har været på Rijksmuseum og set de gamle mestre. Og så var vi selvfølgelig også på bryggeri besøg: Heineken Experience. Det var ret sjovt og flot lavet.

Marie har fået arbejde på Herlev Hospital og er glad for at være sig selv i lejligheden på Nordvest. Og Thomas lever og har det godt 😉

27. januar 2012: Grøn vinter
Sidste år på denne tid lå sneen meterhøjt rundt omkring. Frosten havde allerede bidt sig fast og det varede flere uger, før den slap taget i land og by. Nu er det grønt og ikke bare julerosen har blomstret, men også de almindelige roser har haft spæde grønne skud. Vi har også haft besøg af en hjort i haven – måske den samme som var her sidste år 🙂

Tiden er gået med renovering af Maries lejlighed på Statholdervej. Det går langsomt når man kun har aftener og weekends til det, men nu er det i hus. Der mangler pillearbejdet med småting, som skal ordnes. Det må komme hen af vejen.

December måned var præget af malerarbejde med mere, men vi fik dag bagt en masse småkager. De sidste blev spist her i weekenden 😉 Kagedåserne er nu sat på loftet igen til næste gang bagning – men ikke så mange slags som sidste år. Julen blev holdt på Nørrevænget og frokost 2. Juledag på Frændevej .. og julefrokost i Jylland hos Susanne og Lars 3. Juledag. Nytårsaften holdt vi her hos os med Lone & Alan og vi havde Hanne med .. rigtig hyggeligt og vi kom rigtig sent i seng … dejlig aften – og så blev sommerferien booket 😉 Pudsigt som det sker nytårsaften.

Rasmus er blevet 30 år og holdt en sej fest på Madkastellet i Kødbyen. Super aften. Jannie er blevet 35 år og flytter nu tilbage til Aarhus med Mads Peter, men Carsten er fortsat i Hovedstaden. Marie er blevet færdig som sygeplejerske og skal nu have fundet sig et arbejde.

Og så har vi fundet en nye leg: Wordfeud … uha hvor kan man bruge tid på det 😉

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s