Skriverier fra 2011

15. oktober 2011: Sommerferien er overstået og nu står den på nattefrost og vinterdæk.
Efterårsferien står for døren med gyldne skove og duften af forfald. Selvom vi stadig kører på sommertid, så er havemøblerne stillet tilbage – nu venter vi kun på at stille uret tilbage. Vinterdækkene er fundet frem og inden næste weekend kører jeg på “bløde sutter” igen.

Vi er næsten lige kommet hjem fra en dejlig bilferie på 14 dage. Turen gik denne gang til Normandiet og Berlin – og vi nåede både frem og tilbage efter planen ;-). Normandiet er skønt og vi havde nogle rigtig dejlige dage i Rouen, Saint-Lo og Bayeux som udgangspunkt for ture i omegnen.

På turen mod Berlin tog vi et smut forbi Köln og Goslar. Goslar er som taget ud af Brødrene Grimms eventyr og jeg kunne godt tænke mig at komme tilbage en gang – måske til julemarked. Vi kom til Berlin i dejligt vejr og fandt frem til lejligheden i Prager Strasse. Det viste sig at være en penthouse lejlighed på 5. sal med alt hvad dertil hører – super dejligt. Lige ankommet fra Frankrig må jeg sige, at jeg synes der var noget fransk over Prager Strasse og bygningen, så jeg kom et par gange til at sige “bon jour” til folk på trappen.

Rasmus løb Berlin Marathon dagen efter vi var kommet til Berlin – og så tog vi ellers på “heppetur” rundt i Berlin. En god dag og Rasmus gennemførte, men måske ikke i den tid han kunne have ønsket sig – så er det prøvet. Ellers må man jo sige, at Berlin bestemt er mere end bare ét besøg værd. Det er en spændende by med mange muligheder for oplevelser af den ene og anden art.

Det er  forbavsende hvor hurtigt man kommer ind i arbejdsrytmen igen, men sådan går det. Hverdagen er hurtigt tilbage. Men lidt nyt sker der: Marie er blevet “herre i eget hus”. Vi har fundet en andelslejlighed på Statholdervej, som hun overtager den 1. december – og så går den store renovering i gang. Ikke at der skal laves en hel masse. Bad og køkken er faktisk OK, så der skal kun lappes, tapetseres, males og høvles gulve af – og alt det “løse”. Det bliver rigtig godt.

12. juli 2011: Sommer og sol … og arbejde.
Så er det vist på tide jeg får opdateret sitet. Loftet er nu efterisoleret med 240 mm rockwool og den samlede isolering er nu på godt 300 mm. Der er lavet ny gangbro i hele husets længde … og de nyindkøbte plastkasser er fyldt med det vi ikke har nænnet at skille os af med. Kasserne er båret på loftet. Nu må vi så se, hvornår tingene kommer ned igen. Det var godt vi fik ryddet op, men vi har alligevel en masse ting, som vi har gemt … og det er jo egentlig godt nok. Jeg tror at mange af de ting vi gemmer, er med til at vi husker bedre. Når man ser en gammel dukke eller en gammel bog, så kommer der næsten altid minder frem … og på den måde er vores gemte ting en del af vores hukommelse. Ligesom den pose med marmorkugler som Tootles havde tabt, men fik tilbage i filmen “Hook”. På samme måde har vi nu en masse plastkasser med “marmorkugler” på loftet 😉

Ellers var det jo meningen at vi skulle på 14 dages bilferie med Lone & Alan lige efter påske, og det kom vi for så vidt også, men mit hjerte ville ikke rigtig med til det. Så vi vendte bilen i Sydtyskland og satte kursen hjemad igen. Resten af min ferie gik i en hospitalsseng med en ballonudviddelse og indsætning af en “stent”. Det var ikke lige det jeg havde set komme, men godt at vi vendte om. Nu står den så på “rehabilitering” med de første 10 aftaler på hospitalet … men jeg har det fint og alt går vel.

Lidt ferie er det dog blevet til, da jeg sammen med Søren tog til Le Man for at se det traditionsrige 24 timers løb. En super oplevelse. Vi tog også en lille smut til Wolfsburg forinden og her var vi i Autostadt, som er Volkswagens store besøgscenter. Det var rigtig godt. Nu nyder vi så bare sommeren med det skiftende danske sommervejr. Skybrud med vand i mange kældre og dejlige solrige dage … vi tager det som det kommer.

Men så var der heldigvis bål i haven på Nørrevænget 😉 – klik på dette link.

19. april 2011: Forår og ferie …
Som tiden dog går. Pludselig er sneen væk og foråret står ved døren og banker på. Inden længe er det sommer og sådan går tiden bare. Hvis disse små epistler skulle være dagbogs agtige må jeg vist hellere være mere flittig med at få lagt noget på. For jeg kan næsten ikke huske hvad der er sket siden sidst.

Rasmus og Kirsten har holdt fødselsdag i januar. Og så har vi været i gang med den helt store oprydning på loftet. Alt er nede og alt er blevet gennemgået: Til skrald – til spejdere – til salg – og gemmes igen. Nu står de nye plastkasser bare rundt omkring på terrassen, bag huset og på værelserne. Efter rydningen gik vi i gang med isolering af loftet og er allerede kommet rigtig langt. Men det er hårdt arbejde og der er et godt stykke vej igen. Heldigvis har jeg fri i påske-ugen, så der regner jeg med at blive færdig.

Ellers er der rigtigt meget at lave såvel på arbejdet som i fritiden. Jeg er dog hoppet ud af grundejerforeningens bestyrelse. Det var nok den eneste mulighed vi havde for at få stoppet chikanen – og det er indtil videre lykkedes. Held og lykke til den nye bestyrelse. Men så er der desto mere at lave i Furesø Idrætsråd og følgeopgaver derfra. Egentlig utroligt så meget tid der går med det. Her til aften har vi lige holdt et lyn-loppemarked med møbler og andet indbo fra prøvehusene på Lånshøj ude på Flyvestationen. Idrætsrådet får en pæn skilling ud af det. Penge vi kan bruge på arbejdet for idrætten her i kommunen.

Ellers står den snart på ferie – det bliver dejligt!

1. januar 2011: Jul og nytår vel overstået …
Ja, så kom vi alle ind i det nye år. Forhåbentlig på god vis og uden skrammer, men måske med et par kilo mere på sidebenene ;-).

Juleaften gik fredeligt her i Tornekrogen med dejlig mad og børn, der stadig synes det er dejligt at få gaver – selvom de efterhånden er blevet ret så store. Første juledag blev der kigget nærmere på gaver og der var tid til at få samlet sig sammen til middagen 2. juledag. I år lagde Kristina & Søren hus til med en herlig pakkeleg og farserede kalkuner – skønt.

Traditionen tro holdt vi nytåret sammen med Lone & Alan – dette år hos dem. En rigtig dejlig aften. Sjovt nok havde hverken Alan eller jeg købt krudt i år, men det var der så til gengæld mange andre der havde – så vi blev ikke snydt for raketterne. Og så fandt vi også ud af, at vi skulle på ferie sammen … herligt at komme på bilferie igen ;-).

Jeg har ellers brugt de frie timer her op til nytåret med, at opgradere min PC til Windows 7. Det har været en ret så tidkrævende opgave, men jeg tror at alt nu er opgraderet og på plads. Den er i hvert fald blevet betragtelig hurtigere.

Nu må sneen godt snart forsvinde. I dag har det været flot solskinsvejr og + grader, men sneen ligger fortsat højt rundt omkring.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s