Skriverier fra 2008

12. november 2008
Det er rigtig blevet efterår. Så godt som alle træer står nu nøgne og skutter sig i mørket. Regn og rusk er dagens kendetegn, men så kan vi så småt begynde at glæde os til jul. Bare ordet “jul” emmer af hygge og varme. Det sender søde forventninger til alle barnlige sjæle. Magasin har allerede sat lys på de første juletræer i årets udsmykning og snart er hele landet pyntet op til jul.

De seneste uger er fløjet af sted. Marie er blevet 21 år og er nu flyttet til Theklavej i en dejlig 2 værelses lejlighed – foreløbig for 1 år. Rasmus er blevet færdig som cand. merc. jur. og “school is over” i en lang række år. Den årlige generalforsamling i Grundejerforeningen er afholdt. Og møderækken i diverse udvalg og bestyrelser ruller nu henover kalenderen igen.

Her i weekenden var min ældste storesøster på visit, og vi fik set en hel masse af København. Ørestaden med Fields og den nye bydel, DR-Byen, Tietgenkollegiet, Operaen, Det Nye Skuespilhus, Nyhavn, Kongens Have, Rosenborg Slot og Statens Museum for Kunst. En rigtig hyggelig weekend.

20. september 2008
En lørdag formiddag med masser af regn, men det stoppede og så fik vi heldigvis solen at se. Det er helt klart blevet efterår og havens blomster er på retur. Endnu står enkelte roser og varmer sig i sensommerens sidste solstråler, men træerne er langsomt ved at skifte kulør, og selv roserne vil give fortabt inden længe.

Siden sidst har det været dejlig sommer i Danmark, som vi nød i 4 uger før vi midt i august pakkede bilen og drog sydpå sammen med Lone & Alan. En skøn tur med en uges vandreferie i Alperne og en uges badeferie ved Rivieraen.

Marie er flyttet hjem igen efter et halvt år i fremlejet lejlighed. Hun er startet på sygeplejeskolen og har måske fundet sig en lejlighed fra 1. november. Også en fremleje, men for en længere periode. Den ligger rimelig tæt på skolen på Tagensvej, så det er godt for hende – og for os 😉

Rasmus kæmper med sit projekt “en stor opgave de unge mennesker har sat sig for .. ” men det går nok. De er meget ihærdige. Thomas kæmper med uhyrer i cyberspace … og sikkert også nogle i Vestre Fængsel 😉

Og så har de voksne “børn” været en tur i det fynske til frokost hos Grethe & Jens. En rigtig dejlig dag. Den må gøres om igen … for en dag har vi jo kun hinanden, og så kan traditionen med at mødes ligeså godt starte nu som senere.
23. juli 2008
Det er snart længe siden jeg har været aktiv på min hjemmeside. Det må vi have gjort noget ved. Siden sidst har jeg haft travlt med mange projekter og tiden er gået lystigt derudaf.

Vi har i Grundejerforeningen forsøgt at få et lokalt loppemarked op at stå, men på trods af flere reklamefremstød på såvel vores hjemmeside som gennem omdeling af foldere, fik vi kun aktiveret et par håndfulde. Det er for lidt … der skal jo også være noget at komme efter for publikum. Det var rigtig ærgerligt. Tak til Ole for den flotte akvarel. Den er jeg rigtig glad for … det er sådanne små ting der varmer.

Gennem hele foråret har jeg arbejdet med at få delt Værløse Gymnastik- og Svømmeklub i god ro og orden. Klubben er nu blevet delt og jeg synes, at vi har fået det gjort på en rigtig god måde. Vi er fortsat venner og der udestår nu kun en række praktiske opgaver, som ikke skulle give de store problemer. Svømmeklubben er blevet etableret som en ny klub med selvstændig bestyrelse, og det tegner rigtig godt for fremtiden. Gymnastikken fortsætter alene og har også en god besætning, så her skal det nok også gå – selvom der nu skal tænkes mere på pengene end tidligere, for at få rammerne til at holde. Jeg er fortsat formand for gymnastikken, men nok mest af navn end gavn J Den nye bestyrelse kan sagtens selv, og jeg er gennem det seneste år trådt mere og mere i baggrunden. Så bliver skiftet ikke så voldsomt, når jeg til april 2009 stopper helt.

Arbejdet i Furesø Idrætsråd har også fyldt en del. Ny hjemmeside er etableret og vi har påbegyndt et arbejde med at følge op på idrætspolitikken. Det er tungt og der skal sikkert et langt sejt træk til, men jeg har jo ladet mig vælge for 2 år, så jeg kan først ”slippe” om 1½ år. Der skal helt sikkert mere skub i sagerne og jeg kan og vil ikke gøre det alene. Vi må se.

Folkeoplysningsudvalget er blevet større i Furesø Kommune og der er mange nye måder at gøre tingene på. Det er fortsat et vigtigt forum, som jeg prioriterer højt. Jeg føler dog, at der er ”gået politik” i mange ting, og der er forhold som Folkeoplysningsudvalget ikke har den store indflydelse på – er min opfattelse.

Min deltagelse i Sundhedsrådet har været en meget positiv oplevelse. En meget dygtig forvaltning og en god formand har ledt rådet gennem arbejdet med en sundhedspolitik, som jeg synes vi alle har haft mulighed for at sætte et fingeraftryk på. Arbejdet har primært foregået i møder, men der har hele tiden været en del materiale at læse, for at holde sig orienteret om, hvad der sker på området. Nu skal politikken præsenteres og vi skal i gang med de årlige prioriteringer og tilhørende handlingsplaner. Bliver spændende.

Lidt politisk arbejde er det også blevet til, om end min og andres indflydelse på, hvilken politik der føres kan ligge på et meget lille sted. De politiske møder har hidtil haft mere præg af information om, hvad der er sket end af, hvilken politisk holdning vi skal have til kommende udfordringer og problemstillinger. Jeg tænker en gang imellem på, om ikke man stod bedre udenfor. Så ville man da i det mindste kunne sige sin uforbeholdne mening uden at tænke på, om man går stik imod den politik vore byrødder vil følge.

Ellers er tiden gået med andre mere familie rettede opgaver. Stue og køkken blev shinnet op samtidigt med installeringen af et nyt gasfyr. Den gamle Moster er blevet flyttet til ældrebolig i Værløse – med alt hvad dertil kommer. Og så har vi da også været på ferie.

En dejlig ferie i det skønne Portugal. Brugt ferie er ikke meget værd, men med gode minder og lidt sol på kroppen, så kan man leve længe på oplevelserne. Algarve-kysten kan anbefales. Her er skønt. Et dejligt køkken med meget fisk og skaldyr blev testet og selv om fisken gik fra den billigste ret med grillede sardiner til dagens fisk til 44 € kiloet, så var det alle pengene værd – også bacalau’en, som klipfisken hedder i Portugal.

En stor del af oplevelsen ved at rejse er, at tage del i den lokale kultur – også madkulturen – for hvad er det vi altid trækker frem om Danmark: Rødgrød med fløde … mere dansk bliver det vel ikke.

Nok for nu … mere følger efter næste ferietur sidst i august.

24. marts 2008
Nok varer julen lige til påske, men at vi skulle få en “hvid påske” var ikke lige planen.

14. marts 2008
Hvor går tiden dog hastigt af sted. Siden sidst har det været jul og nytår. Januar gik med et par fødselsdage og februar fløj hurtigt af sted med et dage på vinterferie. Og så flyttede Marie i lejlighed med Ida på Ålekistevej i Vanløse. En begravelse og en barnedåb … og nu er det Palmesøndag og påsken står for døren.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s