Skriverier fra 2007

21. december 2007
Det ser ud til, at vi når det hele. Småkagerne er bagt, ænderne ligger til optøning i køleskabet, flæskestegen er skåret og alle gaver indkøbt – men endnu ikke indpakket. Der mangler altså lidt endnu. men jul det er det – og den kan vi ikke løbe fra. Det bliver dejligt at holde nogle dages fri.

26. november 2007
Det er utroligt som tiden går. Folketingsvalget er overstået og en ny regering er allerede trukket i arbejdstøjet. Den første sne er faldet og der er mindre end 4 uger til Juleaften.

23. oktober 2007
Bilruderne er iset til om morgen nu og man kan tydeligt mærke, at vinteren nærmer sig. Det er koldt og de sidste sommerblomster falder nu for nattefrostens bid.

Det er egentlig utroligt så meget man kan huske … og så meget man kan glemme. Vi har vel alle en gang i vores pure ungdom sagt “Dette øjeblik vil jeg aldrig glemme” … og så nu, hvor du sidder for dig selv og skal prøve at genkalde de gamle erindringer … så kan du pludselig ikke huske den der helt specielle episode mere.

Jeg har lige siddet og kigget i et gammelt fotoalbum, og selvom jeg har taget billederne og skrevet en forklarende tekst til dem alle, så er der billeder, som jeg ville have forsvoret, at jeg har taget. Jeg kan simpelthen ikke genkalde mig lige netop den situation eller motivet. Så er der til gengæld andre billeder, hvor jeg den dag i dag kan huske en bestemt lugt eller en særlig følelse omkring. Billedet af mit hjemmelavede skakbræt … jeg ved lige nøjagtig hvordan det lugtede den gang i 1974 og jeg husker, hvor glad jeg var for det.

Der er meget langt til de varme dage i juni 1975, hvor HF ø fra Nørre Nissum Seminarium holdt afslutningsfest hos Lejf Vad. Jeg husker endnu Inges smittende latter, Toves milde væsen, Jyttes uudgrundelige skæve smil, Niels Jørgens blå MG med 1,8 l Rekord motor, Lejfs historier fra Australien og de syv verdenshave … og Erlings stifttand, der altid faldt ud når bajerne gik ind 😉 og lidt mere … men det er nok osse det. Tidens tand tærer på os alle – også på hukommelsen.

27. september 2007
Jeg var til “kampkogning” i Meyers Madhus i går aftes. En herlig oplevelse. I løbet af 6 timer fik mine kolleger og jeg lavet mad til os alle sammen under kyndig vejledning og i en herlig atmosfære, som sluttede af med indtagelse af de kulinariske frembringelser af mere eller mindre vellykket karakter – godt garneret med vine til.

4. september 2007
Juli og august er gået og har indskrevet sig i historiebøgerne, som den vådeste sommer i mands minde. Aldrig før har vi set så meget vand i haven, som i disse sommermåneder. Men planterne har nydt det våde vejr, og står friske og grønne endnu. September er ellers begyndelsen på efteråret. Gennemsnitstemperaturen vil formentlig ligge på omkring 12 grader og sidst på måneden vil vi måske kunne få natte frost. Vi får se hvad det underfundige vejr vil belaste os med.

Ellers har sommermånederne været brugt til fødselsdagsfester og arbejde, men har også budt på besøg fra Namibia. Rigtig hyggeligt. Vores sommerferie holder vi først nu i uge 35-36 og vi har den første uge været en tur på Bornholm. Dejlig ø med vidunderlige røgede sild … uhmmm: “Sol over Gudhjem” – en rigtig  himmerigsmundfuld og lidt til. Marie er vendt retur fra England og livet går sin vante gang.

26. juni 2007
Snart er der ikke flere rabarber eller jordbær i vore haver. Men hvis du har lidt af disse dejlige “sommerfrugter” tilbage vil jeg gerne dele en opskrift med dig.  Derfor får du her min opskrift på en Jordbær-rabarber kage.

        Jordbær-Rabarber Kage
500 gr. jordbær
500 gr. rabarber
180 gr. sukker
1 -2 tsk. vanillesukker
1½ spsk. kartoffelmel

100 gr. mel
100 gr. smør/fast margarine
50 gr. sukker

Gør jordbær og rabarber i stand. Snit rabarber i fingertykke stykker. Læg jordbær i et smurt ildfast fast med lidt kant. En tærteform med høj kant er fint. Drys de snittede rabarber over. Det gør ikke noget der er lidt top på. Det hele falder sammen under bagningen. Bland sukker, vanillesukker og kartoffelmel godt. Drys blandingen jævnt over jordbær og rabarber. Bland nu smulder-dejen – fx. i en foodprocessor. Dejen må ikke blive fast, men skal have en konsistens, så man kan smuldre eller strø den over jordbær og rabarber. Sæt nu fadet midt i ovnen og tænd på 200 grader. Bag nu til dejen bliver mørk og det bobler med rød frugtsaft i kanten af fadet – i ca. 45 min. Sluk for ovnen og lad eventuelt kagen stå 15-20 minutter ved eftervarmen. Pas på overfladen ikke bliver brændt.

Servér med koldt flødeskum eller creme fraiche mens kagen endnu er lun.

3. juni 2007
Så er det da vist på tide at få opdateret lidt på min hjemmeside, selvom verden næsten er af lave. En snotdum tilskuer til landskampen Danmark – Sverige fik sat sikkerheden på vores nationalstadion på dagsordenen – og fik sat dansk fodbold i nok det dårligst tænkelige lys overhovedet. Vi har ellers været kendte for vore “roligans”, men det image er nok forsvundet efter gårsdagens skandale.  Nu er jeg nok ikke den der ser mest fodbold i hverken TV eller “live”, men landskampen var man jo næsten tvunget til at se. Jeg har næsten ondt af alle de tilskuere, som fik en så ringe afslutning på kampen. Nu er verden jo ikke kun fodbold – heldigvis – og livet går videre.

Vi kom for en uge siden tilbage fra en dejlig tur til Great Malvern i “The Heart of England”. Vi havde endelig fået planlagt at besøge Marie, så vi med egne øjne kunne se det område, hun nu har boet i de seneste 8 måneder. Det er et dejligt sted. Vi ankom med solen torsdag den 24. maj og rejste hjem igen mandag den 28. maj i regnvejr. Men sådan er det jo. Det var ellers rimelig fint vejr alle dagene, men spredte byger ind i mellem. Søndag var det dog rigtig blæsende, vådt og koldt. “Bank Holliday Weather” som vores landlord så smukt omtalte det. Bredon House Hotel – et dejligt B&B, hvor vi overnattede – var en herlig ældre herskabsvilla fra 1820 med den mest vidunderlige udsigt over Severn Valley og The Cotswolds. Et dejligt sted at være – tæt på det sted Marie bor, tæt på Malvern Hills og tæt på byen. Det var fire dejlige dage. Ellers er maj gået med mange andre gøremål. Haven er blevet trimmet … nok ikke for meget, men det sidste grantræ er nu fældet og vi har fået plantet et par buske i hullet. Job og foreningsarbejde af den ene eller anden slags er det også blevet til i løbet af en hektisk måned. Som tiden dog går.

3. maj 2007
April måned forsvandt som dug for solen. En sol vi fik rigtig meget af. Marie var hjemme fra England en god uges tid omkring påske og det var jo meget rart. Den gamle Moster har været på hospitalet og blev ryg-opereret og svigermor har været indlagt hele måneden. Hun har nu fået indopereret en pace-maker og er kommet hjem igen i går. Så Kirsten har været på sygebesøg så godt som hver dag to steder – lidt af et rakkerliv, men sådan er det. Ellers har april været lidt hektisk med møder og afslutning på sæsonen i idrætsforeningen. To lørdage blev brugt på at møde frivillige idrætsledere rundt omkring i kommunen og samtidigt se på faciliteterne rundt omkring. Du kan læse og se meget mere på min Blogger-konto på www.pedersblog.blogspot.com. Her i slutningen af april måned ligger den årlige gymnastikopvisning, og det er altid en dejlig livsbekræftende dag.

23. marts 2007
Det var endnu en uge. Arbejde hver dag – møder hver aften. Det er godt man ikke har fire af den slags uger i rap. Heldigvis så er der da lidt pauser ind imellem. Nu kalder en uges ferie, hvor jeg håber vi kan få slappet af – selvom vi sikkert får rørt fodsålerne rigeligt, når vi traver gennem storbyens gader. Men der er ingen møder – ingen mail – ingen mobil – bare os selv, så det bliver dejligt.

14. marts 2007
Så røg snemanden af sted – sammen med blade, grene og andet haveaffald. Det er utroligt som man får samlet sammen i løbet af en vinter.

5. marts 2007
Forår – ja måske. Der ligger fortsat snedriver i haven og jeg har endnu ikke taget den gamle snemand ind i varmen. Der er ingen fare for at han smelter. Det skal hans polystyren-hjerte nok sikre. Det er nu ikke sikkert han overlever dette forår. De store genbrugspladser kalder og det er ikke utænkeligt at han ender som 2 watt energi i Vestforbrændingen.

22. februar 2007
Så kom sneen til Danmark og endda som snestorm. Meterhøje snedriver pynter nu gevaldigt i haven, som alt for længe har været grå og trist. Nu er græsplænen, buske og blomster dækket af det fineste hvide pulversne, der ligger sig som sukkerbjerge over det hele. Overfladen bliver kun brudt af fuglespor, der snor sig gennem sneen som tændstikmænd på tur.

20. februar 2007
Det er dejligt hele tiden at lære noget nyt. Ikke bare rent arbejdsmæssigt men også på hobby plan. Nu har jeg sørme også lært at lave web-iconer, så der kan komme et rigtigt lille billede i browser linien og på det bogmærke du laver til min side 😉

17. februar 2007
I løbet af de seneste 14 dage har jeg leget lidt med dette nye design. Et design jeg fandt på Andreas Viklunds hjemmeside. Det er en helt anden måde at arbejde med hjemmesider på end den metode, jeg brugte til den gamle side. Jeg er ikke sikker på, at jeg udnytter de muligheder der ligger i at anvende CSS, men det har været meget sjovt lege med. Nederst på siden er der et link til Andreas Viklunds hjemmeside, hvis du vil se flere af hans designs – han gør det ret godt, så kig forbi.

17. februar 2007
Hjemvendt efter to dejlige dage i Asnæs. Det er rigtig rart bare at tage af sted og hygge sig et par dage væk fra hus & hjem og alt det der følger med. Vi havde vores “lånehund” Mille med og hun nød det også sammen med Zap.

5. februar 2007
Så er der også RSS Feed på min hjemmeside. Det er da det mest utrolige man kan på det internet. Med RSS Feed kan du abonnere på udvalgte dele af min hjemmeside, så du kan få information om nye input på siderne. På samme måde som du kan abonnere på nyheder fra Børsen Online eller CNN … for bare at nævne to ;-). Det er faktisk ret sjovt at lege med.

3. februar 2007
Så foreligger resultatet og jeg kom desværre ikke ind. 413 stemmer var ikke nok, men det var trods alt 3,2 % af alle afgivne stemmer. Tak for det.

26. januar 2007
Hvordan går det med byggeriet af den idrætssal ude ved Søndersøhallen? Det er efterhånden lang tid siden de bankede pæle i jorden – for senere at tage dem op. Og nu sker der øjensynligt ingenting. Det er vigtigt at vi får den idrætssal bygget, så den står klar til sæsonstart i efteråret. Det vil lette presset på skolesalene i Værløse. Så kom nu i gang og få sat spaden i jorden.

6. januar 2007
Hvor er det sejt, Mette. Nomineret til en Bodil for bedste birolle i “Råzone”. Godt gået. Hele feltet til Bedste kvindelige birolle er :

Mette Riber Christoffersen i “Råzone”. Stine Fischer Christensen i “Efter brylluppet”. Bodil Jørgensen i “Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger”. Mia Lyhne i “Direktøren for det hele”. Sofie Stougaard i “Lotto”.

Det er noget af et felt at være oppe imod. Held og lykke.

1. januar 2007
Så gik det gamle år og 2006 har på mange måder været et ret specielt år. Marie blev student og drengene har hygget sig hver for sig i deres “verden”. Jeg blev 50 og fik samlet det meste af den dejlige familie til fest med Helle som “madmor”. Vi var på en suveræn ferie i Namibia i næsten 4 uger og som den sidste “fløj” Marie – i næsten bogstavelig forstand – fra reden. Hun startede som au-pair pige i England i oktober … og så blev der pludselig stille og “kedeligt” … synes Kirsten i hvertfald. Det er jo nok det sidste der har præget i hvertfald den sidste del af året: det at være 2 igen og lære at lave mad til to .. så der ikke er rester til hele ugen .. og købe ind til 2 … så vi ikke skal smide tingene ud fordi de når at blive for gamle inden vi får det spist .. og bare det at være 2 alene ….
Julen og nytåret er vel overstået og Marie rejser “hjem” til England her den 3. januar. Hun er meget glad for at være derovre .. og det er jo rart at vide. Juleaften blev afviklet på Nørrevænget, som havde besøg fra USA. Alan og Jodie var i Danmark sammen med deres to børn Gillian og Christian for at fejre dansk jul. “Cars .. cars … trucks …” Rigtig hyggeligt. 2. Juledag havde vi huset fuldt til middag og selv om vi var 19 fungerede det hele meget fint. Og Lilians cheesecake faldt i god jord … smagte næsten ligesom i Afrika 🙂 4. Juledag var vi til frokost i Skive med mine søstre og familie. Det blev en “ud & hjem” samme dag, men det gik fint. Rigtig hyggeligt at være sammen igen. Nytåret blev vanen tro fejret sammen med Alan og Lone, hvor vi hyggede os sammen med Hannah & Sofie samt Ida og Marie.
Nytårsfortsætter … det er jo noget mange af os prøver at gå ind i det nye år med. Jeg har ikke nogen – det skulle da lige være at bryde nogle vaner. Som Torben Wiese siger:

En vane er en ubevidst handling der gentages over lang tid, og mennesket finder tryghed i gentagelsen – det velkendte – vanen.
Udover de fysiske – de synlige – vaner, har vi følelsesmæssige og tankemæssige vaner som hver især indbyrdes har stor indflydelse på hinanden.
Udfordringen ved en vane, er netop at det er en vane – noget man ikke længere er bevidst om.

Eller som et kinesisk ordsprog:

“Vaner er først som et spindelvæv
– siden som et kraftigt tov”

Det kunne være man skulle forsøge at bryde nogle af de “dårlige – begrænsende” vaner man har tillagt sig gennem årene — og gøre noget nyt. Så hvis jeg skulle have et nytårsforsæt vil det være: Bryd de begrænsende vaner!

Godt nytår.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s