2020 – Annus Horribilis

Et forfærdeligt år er snart ved vejs ende og om lidt kommer vaccinen til os alle. Det er nok den bedste julegave vi alle kunne få. Så er der håb for, at vi kan få en mere normal tilværelse. Verden har gennem året lukket sig om sig selv og alle har forsøgt at beskytte sig mod den frygtede virus. En langsom og forsigtig åbning i løbet af sommeren gav håb om en mere tålelig hverdag for alle, men efterårets komme med kulde, regn og blæst satte en stopper for den positive stemning. Så godt som alle mink i Danmark er aflivet og en minister er gået af. Regeringen er under pres med holder skansen endnu. Her kort før jul lukkede Danmark ned igen med næsten samme effekt som i foråret. Alt lukker og kun supermarkeder og apoteker er åbne hen over julen. London er nu lukket totalt ned og Storbritannien er afskåret fra omverdenen af frygt for spredning af en ny virusvariant. De daglige opgørelser over smittede og indlagte følges nøje – lidt skal vi jo gå op i ud over Champions League, EM i håndbold og VMD. Men så er det jo godt vi har fået os et sommerhus, som vi kan trække os tilbage til og nyde stilheden, lyset og det himmelhøje rum.


Sommerhuset har naturligt nok været rammen om mange aktiviteter her hen over efteråret. Vi har brugt det som base for udflugter til havnen, vandet, Røsnæs og Kalundborg samt fået indrettet huset med knager, nips og andet vi manglede. Der er blevet plantet næsten et par hundrede planter i et vilkårligt mønster og så må vi se til foråret om de overlever vinteren. Vi har været på æblerov i plantagerne i området og fundet de dejligste æbler på træerne – efter at æblebonden havde været der for at høste. Vi skal selv have plantet et par træer på grunden, så vi kan blive selvforsynende.


Vi har også fået et skur som jeg nu har isoleret – hjulpet af Marie – så det er frostfrit. Nu mangler vi bare en elektriker så vi kan få sat stikkontakter og lampeudtag op samt forbundet det til el tavlen i huset. Det bliver dejligt når det er helt på plads. Så kan vi få gemt haveredskaber og andet væk – og få et lille værksted til træsløjd og andet tidsfordriv. Og apropos tidsfordriv så fandt vi ud af at et mobilt bredbånd på 10 GB ikke forslår til mere end en eller to dages TV kigning. Vi har formået at bruge månedens kvote to gange i løbet af de seneste måneder – så nu har vi fået fibernet med 50/50 uden databegrænsning. Det er noget der virker. Endelig har vi også fundet en dejlig stol til at sidde og læse i – eller bare tage en lur i – den er skøn og vil blive flittigt brugt er jeg sikker på.


Ellers er året gået med jobsøgning siden juni måned. Lidt over 30 ansøgninger er sendt af sted uden at få bid endnu, men det får mig nu ikke til at ligge vågen om natten. Man skal være realist: hvem vil have en gammel chef på 64 år, med 45 års jubilæum og uden hverken cand.dit eller -dat. Hverken som kontorchef eller kontorbetjent – eller det der ligger imellem – kan man bruges til. Pyt .. det går nok alt sammen.
Glædelig jul og godt nytår.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s