Min bogreol #12

Nu må det snart være slut med alle de kogebøger – og dog. Her er et rum i reolen med udelukkende – næsten – kogebøger. Du kan dog også læse om at meditere og se på “Danmarksting”. Men kogebøgerne dominerer. Min første rigtige inspirationskilde er “God mad”. Den har fulgt mig fra jeg flyttede hjemmefra og været en rigtig god ven – sammen med de små bøger “Bogen om …”. Bogen om “Huslig økonomi” har fulgt Kirsten i lige så mange år og sammen er de blevet flittigt brugt gennem de seneste mange år.

godmad

Bliver det ved … ja, men så er det også de sidste. Den lille sorte “Mad” har jeg fået af Henrik Boserup, som vi forsøgte at få til at stå for en madlavningsevent på et tidspunkt på jobbet. Eventen blev ikke til noget men jeg fik da en sjov signeret kogebog ud af det. Ellers kan du læse om tarteletter, tapas og supper. Den blå ryg gemmer på en samling “singler”. Noget som unge ikke aner hvad er i dag. Egentlig er det helt nostalgisk at have dem stående, da jeg ikke har en pladspiller mere. Men singler og LP’er har jeg gemt – må se om ikke jeg skal købe mig en pladespiller igen. De to små tykke bøger om Andalusien og Venedig er rigt illustrerede beretninger om kunst og arkitektur. Gyldendals store spanske parlør har været flittigt brugt de senere år – den god til at få frisket lidt op i det spanske ordforråd. Og endelig kan jeg nævne at “Vakse Viggo’s” far har fået plads i reolen med en tegneseriebog “Sorte Sider”. Franquin er god for sjov og satire på de sorte sider.

hvemhvad

“At rejse er at leve … ” skulle H.C. Andersen have udtalt. Og her er en del rejsebøger fra steder vi har været. Vi mangler dog Florida, men Kirsten har fået rejsebogen, så det bliver nok til en tur en gang.

rejse

Men det er så også her rejsen slutter med mine epistler om “Min bogreol” – et projekt jeg egentlig har haft stor fornøjelse med at gennemføre. Det har givet mig tid til at tænke over de bøger jeg stadig har i reolen – i første række. Der skjuler sig faktisk flere bøger bag den synlige række, da der ikke er plads til alle bøger i reolen. Derfor er der også gennem de senere år blevet sorteret og sendt til genbrug – og endelig har Biblioteket også været leverandør, men dem beholder du jo ikke i reolen 😉

Jeg kan i øvrigt love, at der ikke kommer en serie med “Mine film” eller “Mine CD’ere” eller “Mine LP’er”. Jeg skal have ryddet op i alle de film vi har. Nogle af dem ser vi aldrig mere, så de må ud og gøre gavn og glæde andre steder. Musikken er lidt anderledes, men med “YouSee Musik” og Spotify og alle de andre streamingtjenester, så har man jo al den musik man kan ønske sig gennem sin mobil, ipad eller pc. Men der er nu noget ganske særligt over det, at sætte en LP på og lytte til lidt knas i rillerne.

Fortsat god sommer … og god læselyst.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s