Det sørme .. det sandt .. december

Vi har fået den første sne, men alt er regnet væk og har efterladt et gråt og mørkt landskab til os der hungrer efter frostklare dage med sne, som smyger sig blidt om os og dæmper trafikstøjen. Det at vågne op og se lyset komme ind af vinduet og føle den stilhed som følger i halen på nyfalden sne – det er helt vidunderligt. Håber der kommer mange dage af den slags i løbet af vinteren.

Egentlig havde jeg et mål om at sætte små epistler på bloggen her med korte mellemrum, men det er ikke lykkedes endnu, så der er lidt at samle op på – og så glemmer man jo lidt hen ad vejen.

August forsvandt stille og roligt. En hyggelig grillfest i grundejerforeningen var med til at runde den udeblevne sommer af, mens vi så på statistikker over senere års mest triste sommermåneder. Her toppede sommeren 2017 i flere statistikker – og ganske fortjent. Det var bare en elendig dansk sommer.

For omkring 20 år siden engagerede jeg mig i Værløse Gymnastik- og Svømmeklub, og det er blevet til mange år med idræt i mange afskygninger. Som udøvende, som bestyrelsesmedlem, som formand og senest som kasserer. Den rolle slap jeg i år og er nu kun revisor. Interessen strakte sig også til Furesø Idrætsråd, hvor jeg var formand i rådets 8 første leveår og videre ind i Folkeoplysningsudvalget og et tæt samarbejde med forvaltning og politikere om udvikling af idrætten i først Værløse og siden Furesø Kommune. Det har været spændende at være med til at forme udviklingen på idrætsområdet og i mit stille sind glæder jeg mig over de resultater jeg har været med til at skabe.

På samme måde som alting har en ende, så har alting også en begyndelse. Louise og Rasmus valgt den 7. oktober at gifte sig og det blev et herligt bryllup i Pladeværkstedet på Amager. Weekenden efter valgte Mette og Varmer også et få papir på hinanden, så det blev en ren festmåned da Marie også lod sig fejre på sin 30 års fødselsdag. Bryllupper og runde fødselsdage er alle skillelinjer i ens liv og for nogle en markant ændring. Det kan være begyndelsen på et nyt kapitel og måske en oplagt mulighed for at sætte et nyt pejlemærke.

Fra de gankse grønne ægteskaber til et mere adstadigt et af slagsen. Merete og Erik kunne den 10. november fejre guldbryllup – 50 års ægteskab – så de unge har noget at leve op til. Merete og Erik blev i bogstaveligste forstand taget på sengen og det blev til et par hyggelige morgentimer sammen med venner og familie.

Og så er jeg begyndt at gå til kor. Jeg er blevet lokket med i Spisekammerkoret i Hareskov. Det er nu meget hyggeligt og selv om jeg ikke kan læse og helt forstå de der noder, så går det vist nok meget godt. Nogen Pavarotti eller Sinatra bliver jeg ikke, men jeg brummer med så godt jeg kan. Vi havde koncert i Hareskov Kirke og sluttede året af med fællesspisning. Det var rigtig hyggeligt og meget livsbekræftende. Et rigtig positivt bekendtskab.

Der er ikke mange dage inden vi går rundt om juletræet, så det er lige med at nå det hele … men det går jo nok.

Det er blevet en fugtig aften i december
Versefødderne driller lidt men jeg kæmper
At lege lidt med sproget og finde sjove fødder
Det er skægt – også når det bare er gulerødder
Om ikke andet så håber jeg at trække frem et smil
Så regnes jeg nok endnu ikke for at være helt senil.

Det våde efterår ville bare ikke ingen ende tage
Oktober og november var næsten kun regnvejrsdage
Nu venter en frostsprængt vinter lang og hård
Hvis man ellers skal tro på gamle mænd der spår
Om vejret siger mange at det er helt af lave
Og der er stadig blomster i min have.

Nu sidder jeg her og laver næsten ingen verdens ting
Mens decembermørket langsomt sniger sig omkring
Og stjæler de lyse timer – så godt som dem alle
I hvert fald i den tid hvor jobbet på os kalde.
Jeg har tændt et lys eller to – ja, faktisk indtil flere
Og med julemusik vil jeg højtidens komme avertere.

I december tænder vi lys i alle hjem og hjerter
Vi tænder for alle lamper og lygter og kærter
Julen den kommer om hjørnet med lyset på sin vej
Og i lysenes stråleglans svinder mørket som en leg
De gamle traditioner hentes frem af glemslen igen
og måske læser vi et juleeventyr af H.C. Andersen.

Med disse linier vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul
Jeg håber den for dig og dine bliver rigtig cool
Hyg dig nu med børn, familie og venner
Glade tanker jeg til dig og dine sender.
De bedste ønsker for det nye år du får
Inden læselysten helt forgår.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s