Skriverier fra 2005

16. november 2005
Det var en lang dag i går. En rigtig god dag med mange hyggelige snakke med gamle venner og bekendte. Tiden gik egentlig hurtigt og valget var næsten overstået inden det var begyndt. Nu skal der trækkes i arbejdstøjet. God fornøjelse.

13. november 2005
I dag har jeg været ude som indsamler for Dansk Flygtningehjælp. Det var en meget positiv oplevelse. Alle mennesker var glade og meget hjælpsomme. Jeg fik samlet i alt 1.600 kr. ind og det synes jeg er meget flot. Tak til alle som gav et bidrag. Pengene går til Dafur i Sudan. Læs mere på http://www.flygtning.dk.

6. november 2005
Hvor er det dog dejligt at se en masse glade børn og deres forældre løbe rundt og hygge sig. I dag holdt VGS den årlige familiedag med leg og motion for de mindre børn og deres forældre. Det var en rigtig god dag. Stor tak til trænere og bestyrelse.

3. november 2005
Vælgermødet på Furesøbad er slut. En rigtig god radiotransmission. Men hvor bliver der dog snakket meget om fredning af Flyvestationen. Tag den nu med ro.

2. november 2005
Det er tid til vælgermøde på Lille Værløse Skole. Vi ses.

30. oktober 2005
De store græskarmænd lurer ved snart alle hoveddøre. Den ene flotte udskæring efter den anden bliver oplyst af fyrfadslys. I morgen er det Halloween – en amerikansk tradition, som vi danskere har taget til os. Egentlig kommer Halloween fra et gammelt irsk sagn.
Sagnet handler om “Stingy Jack”, en mand som levede et alt andet end gudfrygtigt liv. Han både drak, bandede og sværgede. En gang var han i drikkelag med selveste Fanden og da han ikke ville betale for, hvad de havde drukket, fik han Fanden til at forvandle sig til en sølvmønt, de kunne betale med. Men i stedet for at betale, lagde han mønten ned i sin pung, hvor der også lå et kors. Derfor kunne Fanden ikke antage sin sædvanlige skikkelse. De indgik så en aftale om, at Fanden ikke måtte genere Jack i et år, og at han ikke måtte kræve hans sjæl, og så blev korset fjernet.
Året efter narrede Jack Fanden til klatre op i et træ. Da nu han var kommet op i træet, skar Jack et kors i stammen, så han ikke kunne komme ned igen. Det magtfulde kristne symbol var mere end han kunne forcere. Fanden ville selvfølgelig gerne ned, og måtte så atter indgå en aftale. Aftalen gik ud på, at Fanden ikke ville genere Jack i 10 år, og stadig ikke kræve hans sjæl.

En roe med Helvedes ild
Da Jack var død og stod foran Himmeriges port blev han afvist på grund af sin ukristelige livsførelse. Og da han henvendte sig i Helvede, blev han også vist væk på grund af sin gamle aftale med Fanden.
Men Fanden gav ham en lille stykke gloende kul, som kunne lyse for ham på vejen tilbage til Jorden. Det glødende kulstykke lagde Jack i en turnip – en roe – og med lyset fra denne må han nu vandre hvileløst om mellem himmel og jord – lidt ligesom Jerusalems Skomager. Øgenavnet “Jack of the Lantern” er blevet trukket sammen til Jack O-Lantern, der er det amerikanske navn på græskarlygterne, som i øvrigt har et irsk/britisk forbillede i lygter, lavet af fx roer eller kartofler.

Danske roelygter
Sagnet om Jack er det tætteste man kan komme på “Den Store Græskarmand” som vi kender fra Radisserne. “Græskarmanden” eksisterer ikke som et egentligt folketrosvæsen.
I øvrigt har vi – uden forbindelse til Allehelgen og uden reference til det irske sagn – i Danmark brugt roelygter, på en måde, der kan minde om græskarlygterne: til “uhyggelig” oplysning i efterårsmørket. Roelygterne kunne bruges til at skræmme naboer og venner – eller uvenner.

God fornøjelse og hyggelig uhygge og tak til Dansk Historisk Fællesråd.

29. oktober 2005
Endnu en hektisk uge. Masser af mødeaktivitet på arbejde og en hel del i fritiden. Vælgermødet i Hareskov tirsdag den 25. oktober var nok ugens højdepunkt. Jeg vil tro vi var omkring 3-400 mennesker til vælgermøde. Alle var kommet for at se og høre “girafferne” .. med Lars Wismann som pauseklovn. Man kan tydeligt fornemme at den politiske tone i Farum er langt hårdere end vi er vante til i Værløse. Det er formentlig en gammel skade fra Brixtoftes tid. Den håber jeg vi får begravet når den nye kommunalbestyrelse tiltræder. Ellers var det ikke de helt store politiske visioner vi hørte så meget til – og det tror jeg såmænd heller ikke tilhørerne egentlig havde ventet. Der var en god dialog og vi fik da mange synspunkter belyst.

22. oktober 2005
Det var så den efterårsferie. Den lille prins er kommet hjem fra hospitalet, fugleinfluenzaen er kommet til Europa og Marie er blevet 18 år. Vi har haft besøg af Bente og Malik, som vi har hygget os sammen med de seneste par dage. Det er også weekenden, hvor alle valgplakater skal op og hænge. Så det må vi hellere se at få gjort.

10. oktober 2005
Så er det næsten sikkert. Der er sat penge af til en ny idrætssal og alt tegner til, at hele processen vil blive sat i gang her i efteråret. Jeg har længe slået til lyd for, at vi har brug for mere plads til idrætten her i Værløse. Det nytter ikke noget at der er flere hundrede kvadratmeter i Farum – det er her i Værløse vi har behovet. Vi skal have gode faciliteter tæt på boligområderne, så børn og unge kan færdes sikkert og nemt til og fra idrætsaktiviteter. Derfor hilser jeg den nye hal meget velkommen. Jeg ved at der nu kommer et mindre slagsmål om, hvor den nye idrætshal skal ligge, men der er ingen tvivl i mit sind. Den skal selvfølgelig ligge ved Søndersøhallen, så vi kan udnytte de store baderum og omklædningsfaciliteter, som der i forvejen er her. Det vil gøre byggeriet hurtigere og billigere. Jeg går selvfølgelig ud fra, at der tænkes redskabsrum og klublokaler ind i byggeriet. Klik på billedet og se den gamle skitse.

18. september 2005
Efteråret er lige om hjørnet. Det er koldt at gå i haven og de gule blade rasler omkring fødderne og lægger sig på plads i små bunker, hvor der lige nu er læ. Også på den politiske front kan man vel sige at efteråret er på vej. Budgetforhandlingerne er i fuld gang og ved 1. behandlingen kom det frem, at kassebeholdningen i Værløse Kommune er falmet en del siden de store Farum-sammenligningers dage. Økonomien ser ikke så god ud som vi tidligere har været vant til. Så er det jo godt at vi har fundet en partner, som vi kan dele byrden med. Vi skal i Furesø Kommune passe på, at vi ikke formøbler borgernes penge på projekter, som ikke tilfører borgerne og lokalsamfundet værdi. Den personlige frihed til at træffe valg og dermed til at tage ansvar skal være fokusområdet i den nye kommune. Jeg tror på, at vi mennesker udvikles bedst med frihed under ansvar. En frihed som vi skal forvalte med stor respekt for vore medmennesker og for vore omgivelser.

15. september 2005
Som tiden dog flyver af sted. Ferien er overstået med mange gode minder og trætte fødder. Arbejdet kalder på ny og fritiden fyldes igen op med mange gøremål. Aviserne er blevet studeret og reklamerne skimmet så informationsniveauet igen er på plads. Hvor er det dog ærgerligt at Netto ikke har fået lov til at inddrage “Peek-A-Boos” lagerlokaler. Nu var der ellers lige en chance for at få ordentlige forhold på bagsiden af Bymidten – men sådan skulle det ikke være. Det er en meget dårlig beslutning efter min opfattelse.

5. september 2005
Skønt at være hjemme igen og alligevel ærgerligt at ferien er forbi. La Rosiere i de franske alper var et dejligt feriested – også om sommeren. Det er nok mest kendt som skisportsområde med gode løjper af forskellig sværhedsgrad. Vi brugte ferien på 3 dejlige vandreture og på sightseeing i bil. Masser af god motion, god mad og god vin. Herligt. Se mere om vores feriested på dette link: La Rosiere.

24. august 2005
I morgen aften ved denne tid er ferietaskerne pakket og vi er klar til afgang fredag morgen. Så står den ellers på afslappet ferie en uges tid med vandreture i de franske alper. Det bliver rigtig dejligt. I morgen aften vil Konservative i Værløse og Farum også have konstrueret listen over kandidater. Kandidaterne er valgt, men den prioriterede rangorden fastlægges først torsdag aften ved at vi fletter de to lister. Der bliver tale om sideordnet opstilling så det er de personlige stemmer der tæller i sidste ende. Så STEM PERSONLIGT og få din kandidat i det nye byråd fra 1. januar 2007.

18. august 2005
Så blev den nye kondibane indviet med børn og unge – og et par voksne. Kondibanen har i alt 8 forhindringer som på de 500 meter kan få pusten fra enhver. Det er et rigtig godt initiativ – prøv den selv. Banen ligger nord for Søndersø Skolen og er bygget op i respekt for den omliggende natur med små søer og kratbevoksning. Hent en brochure i Kommunebutikken. God fornøjelse.

1. august 2005
Hvor det dog roder. Jeg cykler hver dag forbi bagsiden af Netto på Bymidten. Det er dog et syndigt rod den butik kan præstere. Hver eneste morgen er der fyldt med brødbakker, mælkekasser, presset papemballage og trådvogne med mere. For slet ikke at tale om affaldet der flyder over i de alt for få affaldscontainere. Det er ikke ret meget bedre når jeg cykler forbi på vej hjem fra arbejde … hvor dette billede er taget. Hvorfor kan Netto ikke sørge for at der er pænt og rydeligt når IRMA kan … når Friva kan … når SuperBrugsen kan … ? Er der virkelig ingen retningslinier for, hvor meget man må svine på Bymidten? Jeg synes Handelsstandsforeningen burde tage affære og sikre at Bymidten også tager sig pæn ud fra bagsiden. Det er trods alt den side du ser først når du kommer i bil og parkerer ved forretningerne.

31. juli 2005
Det var så den sommerferie. Nu er industriferien forbi og rigtig mange mennesker begynder igen på arbejde. Jeg håber at genudsendelsernes tid er forbi på radio og TV, så vi kan få noget nyt at se på og lytte til. Men det har alligevel været sjovt at se et par af de gamle udsendelser. Tag bare “Fra Skrot til Slot” med Lone & Alan – det var altså sjovt at se igen. Og genhøret med B.S Christiansen i Cafe Hack – bestemt værd et genhør.

11. juli 2005
Vi sidder og smelter her på en af sommerens hidtil varmeste dage. Det er slet ikke vejr til at arbejde foran computeren. Der er lige før ferien taget back-up af de vigtigste dokumenter. Man kan jo aldrig vide. Sidste år ved denne tid havde vi indbrud – det tog kun ½ til en hel time – og så var skærme og de bedste PCere ude af vinduet. Surt show. Det skulle helst ikke ske igen. Lige nu er vi plejefamilie for en gammel cockerspaniel – den kunne vi ikke nænne skulle i pension, så den er “ferie” hos os. Vinden har lagt sig og alt er næsten stille – også på den politiske front.

22. april 2005
I dagens udgave af JyllandsPosten kan man læse, at nu er de sidste brikker lagt på plads i det nye kommunale landkort. Man nævner ikke Værløse & Farum. Jeg tolker det i retning af, at sagen om tvangssammenlægningen nu er en gammel sag og ikke længere nævneværdig. Jeg må nok også sige, at med det røgslør af misinformation og manglende politisk opbakning til Værløses borgere som vi har set og hørt i de seneste uger – ja, så er løbet kørt. Lad os nu være konstruktive og arbejde positivt for den sammenlægning, som vi skal igennem.

2. april 2005
Endnu en dejlig solrig lørdag med masser af lys og varme. Desværre blev tiden brugt på kursus – men godt nok alligevel. Det er netop derfor, at jeg i dag kan præsentere et nyt layout på min hjemmeside. Jeg synes selv det virker bedre, men det kan jo være at du også har en mening om det – lad mig bare høre fra dig.

19. marts 2005
Dejlig solrig lørdag med masser af lys og varme. Nu går vi mod lysere tider.

17. marts 2005
Flot optog med fakler .. godt gået. Vi må se hvad vi får ud af det.

8. marts 2005
Holdninger og informationer flyver rundt i luften. Mange er vrede, skuffede og frustrerede over situationen – klart nok. Værløse Nyt er fyldt med læserbreve – flest imod sammenlægningen, men også enkelte fortalere.

4. marts 2005
Chokket har næsten lagt sig. Og så var det nok alligevel ikke et chok … var det ikke den udgang af sagen, som vi kunne have forventet? Nu bliver Farum “gemt af vejen” i en ny stor kommune som Lars Lykke Rasmussen allerede har døbt Furesø Kommune. Det er da et pænt navn … så må vi bare sørge for at der kommer en pæn kommune ud af det.

1. marts 2005
På ny en opdatering. Nu har jeg købt et lille hæfte om Frontpage .. og det var rigtig godt. Nu er jeg blevet rigtig meget klogere, så nu virker links til dine kommentarer, så jeg også faktisk får dem! Øjensynligt er der et eller andet galt med de billeder jeg har lagt på – de virker ellers i Firefox men ikke i Explorer … ser på det ved lejlighed. Det sneer voldsomt så jeg må hellere gå ud og skrabe sne i indkørslen.

28. februar 2005
Prøver lige en opdatering idag – og det er da blevet lidt bedre.

27. februar 2005
Har været på kursus i denne weekend om hjemmesider – det var ganske givtigt 🙂 Nu ved jeg da, at der er ting jeg skal have rettet op på. Det må jeg så se at få gjort i løbet af ugen … eller den kommende weekend. Så hav tålmod – den skal nok blive bedre med tiden. Der er også et par svipsere: Jeg har set at linket på forsiden til mit nyhedsbrev ikke virker – det bliver fikset inden alt for længe.

24. februar 2005
Koderne er knækket – det var faktisk ikke så svært som det så ud til. Held og lykke til alle andre. Det er nemt nok, så gå bare i krig med din egen side. Nu er siden i luften og så må jeg se hvad det bliver til.

21. februar 2005
Nu’ d’ nu !. Jeg har netop bestil domænet og allerede fået indtil flere mails om det. Sikke en masse koder og hvad ved jeg. Skulle måske lige få fat på knægten til at hjælpe mig 🙂

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s